Három futamra a bajnoki címtől!

0

A hétvégén rendezik az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági Bajnokság évadzáró fordulóját a Hungaroringen ahol a Gender Racing csapata még három versenyfutamban száll majd harcba a bajnoki címért.

Néhány éve már amolyan hagyomány, hogy az évzáró bajnoki forduló három versenyfutamot kell teljesíteni a mezőnynek.

A záró forduló messze nem csak egy könnyed kis levezetése lesz, az évnek mivel a három versenyfutamból a vasárnapi utolsó dupla pontokkal számít a bajnoki értékelésbe! Így az utolsó hétvégén is nagyon sok múlik, miközben eldőlnek a bajnoki címek sorsai. Pedig bajnoki címből akár kettőre is pályázhatnak a Gender Racing Team versenyzői! Az OB értékelés tabellájának második pozícióját elfoglaló Rónai Tamás jelenleg 58 ponttal áll a második helyen és bár az élen álló versenyzőtárs jelentős technikai erőfölénye miatt alapjában inkább csak matematikai esélye van a bajnoki cím megszerzésére, azért még sok minden közbe szólhat a hétvégén a bajnoki cím sorsának eldöntése közben.

A csapat legkomolyabb bajnoki esélyese az idén első formula autós szezonját teljesítő Hefler Róbert az OB értékelés harmadik helyéről várhatja a hétvégét és e mellett torony magasan vezeti a Formula Renault Kupa bajnoki tabelláját 33 pontos előnnyel, így remélhetőleg akár már egy biztonsági autózással is megszerezheti a bajnoki címet a hétvége folyamán.

A GRT versenyzőinek korelnöke Stern Roland se feltett kézzel megy az utolsó csatába a hétvégén! Az OB értékelés ötödik és a Formula Renault Kupa bronzérmes helyén mindössze hét pontos hátrányban várhatja az utolsó fordulót. Roland természetesen még arról a célkitűzésről sem tett le, hogy előrébb lépjen a Formula Renault Kupa tabelláján és, hogy begyűjtsön végre egy futamgyőzelmet is a kategóriában.

Gender Tamás csapatfőnök minden csapattaggal együtt természetesen szokás szerint mindent maximálisan megtesz, hogy három versenyzője a lehető legjobb feltételekkel futhasson neki a záró fordulónak, hogy a GRT kis szerencsével akár két bajnoki címmel zárhassa a hétvégét a legeredményesebb hazai formula autós csapathoz méltóan.

És, hogy a csapatfőnök és a versenyzők hogyan várják az utolsó küzdelmeket arról az alábbiakban így nyilatkoztak:

Gender Tamás:

„ Teljes gőzzel készülünk az utolsó verseny hétvégére, ami a három versenyfutammal még egy elég komoly kihívás a csapat számára, hiszen ez az a bajnoki forduló ahol a legtöbb pontot lehet majd szerezni. Természetesen, ahogy szoktuk a csapat és mindhárom versenyzőnk maximálisan belead mindent a siker érekében az utolsó futamokra is. Nagyon bízom benne, hogy Stern Roli három jó futammal még tud egyet feljebb lépni a Formula Renault Kupa dobogóján, ami nagyon megérdemelt eredmény lenne a számára annak a rengeteg munkának és küzdelemnek tekintetében, amit beletett az idei versenyszezonjába. Roppant büszke vagyok Hefler Robira, akinek a személyében ismét egy újabb rendkívüli tehetséget találtunk az idei évre. A korához és a minimális formula autós tapasztalataihoz képest nagyon éretten és profi módon küzdötte végig a szezont nagyszerű győzelmekkel! Ennek a teljesítménynek reméljük tökéletes megkoronázása lesz a hétvégén az újabb futamgyőzelmek és a bajnoki cím, hiszen az ellenfeleinek inkább már csak matematikai esélyük van a feljebb lépésre. Rónai Tomi szintén kiváló teljesítményt nyújtott az egész év folyamán. A főleg motorerőben megnyilvánuló technikai hátrányát sokszor elképesztően kompenzálta a nemzetközi mezőnyben így nagyon szépen fénylik a CEZ értékelésben szerzett bronzérme! Az OB értékelésben most biztosan áll a második helyen. Az élen álló ellenfele technikai fölényével természetesen tisztában vagyunk, de hátha az égiek esetleg most visszaadják egy kis szerencsében azt a hátrányt, amit a tavasszal a Hungaroringen a nyitó futamon elszenvedtünk! Mert azért csak még szebben csillogna az év végén két darab GRT-s bajnoki aranyérem! De ahogy Robi is mondta nem iszunk előre a medve bőrére, hanem ebben az évben utoljára mindent beleadunk a pályán! Szeretettel várunk minden autósport rajongót a hétvégén a Hungaroringen!”

Rónai Tamás:

„Inkább a túlélés a legfőbb cél a hétvégére mivel igazából már csak matematikai esély van a bajnoki címre. A legfontosabb a célba érés lesz, hogy minden futamon biztosan hozzuk a pontokat a lehető leg kockázatmentesebben és aztán majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Persze mindent meg fogunk tenni a legjobb eredményért, hogy a lehetőségekhez képes minél gyorsabbak legyünk. A legkomolyabb hazai ellenfelem technikai erőfölénye az most is nyilvánvaló, úgyhogy nem spekulálok a bajnoki címre. A második helyünk elég biztosnak látszik. Mindent megteszünk, hogy a Gender Racinges kétharmad biztosan megmaradjon az év végi bajnoki dobogón!”

Hefler Róbert:

„Sajnos a hetet egy elég komoly betegséggel kezdtem és 38 fokos lázam volt sokat feküdtem A hétre a fizikális edzés kimaradt, de azért előtte komolyan készültem. Nagyon várom a hétvégét. Sikerült az első Hungaroringi rossz élményeket teljesen kitörölni. A legutóbbi rövid kis teszten a Hungaroringen nagyon nagyon jól éreztem magam az autóban. Használt gumikon egy másodpercet sikerült gyorsulnom az eddigi legjobb ottani köridőmhöz képest! Persze a hétvégére végig számolgattuk az esélyeket a lehetőségeket. Az jött ki, hogy már az első futamon elég egy harmadik hely vagy jobb helyezés a második helyen lévőhöz képes a bajnoki címhez. De! Ettől függetlenül azért én még úgy szeretnék menni minden futamon és időmérőn, ahogy eddig az egész évben, hogy mindig a lehető legjobbat hozzam ki magamból és az autóból. Nyilván nem iszunk előre a medve bőrére, de nagyon bízunk benne, hogy vasárnap az eddigi legnagyobb sikerünket ünnepelhetjük majd!”

Stern Roland:

„Hát eddig sem kedveltem a Hungaroringet és most sem fogom megszeretni. Már jóval a záró forduló előtt nem túl jó dolgokkal kezdetem. Az elmúlt vasárnap volt ott egy kis tesztünk és annak a vége felé a sikánban megcsúsztam és a korlátnak csaptam az autó jobb hátulját. Sajnos ezzel felesleges pluszmunkát adtam a fiúknak és a csütörtököm is úgy telt, hogy alkatrészekért mentem Ausztriába. Remélem, a pénteki edzésekre elkészül az autó és ezzel teljesen letudtam az idei évre az autó töréseket. Ha lehet, már szeretnék pénteken minden alkalmat kihasználni még a gyakorlásra, hogy a futamokon a lehető legfelkészültebben tudjunk részt venni. A Formula Renault Kupában szeretném megcsípni a második helyet. Sajnos az év eleji meg a szlovákiai nullpontos futamok nagyon hiányoznak ehhez, de még így is csak hét pont hátrányom van, ami remélem ledolgozható.”

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Csomós Mixi: Egyszer fent, egyszer lent

Csomós Mixi és Nagy Attila számára egy igazi hullámvasút lett a II. Rally Hungary. A nyíre…