Győrben is csak szépíteni sikerült a tekézőknek – Győr-Szol TC – Ajka Kristály SE 7 – 1 (3529 – 3365)

0

A Teke Szuperliga tizenharmadik fordulójában az Ajka Kristály Győrben, a negyedik helyen álló Szol TC ellen szerepelt.

Egyéni eredmények:

Ajka Kristály: Németh Máté 563 fa, Tóth Martin 533, Kovács Gábor 533, Fodor Szilárd 573, Városi László 560, Nagy Lajos 603 fa.

Játékos-edző: Nagy Lajos.

A bajnokságban negyedik helyen álló Győr-Szol TC is nagyon nehéz ellenfél volt, hiszen a győriek is csak az első három helyezettől – Szeged, Zalaegerszeg, Répcelak – szenvedtek vereséget. A többi csapatot fölényes győzelmekkel „lerendezték”. Az őszi idényben a Kristályt is 6 – 2-re a tósokberéndi pályán.

Az első párosoknál már jelentős előnyt szerzett a győri együttes, hiszen mindkét játékosuk hatszáz fölötti fával kezdett, Danóczy Richárd 627-el pályacsúcsot dobott, ezzel 135 fával többet dobtak a Kristály párosánál. A második párosoknál is 52 fával a győriek dobtak többet, s ezzel 4 – 0-ra vezettek. Az utolsó párosoknál az ajkaiak voltak jobbak 23 fával. Nagy Lajos hiába dobott 603-at, ellenfele 619-et dobott. Az egyetlen pontot a visszatérő Városi László szerezte, 39 fával győzte le ellenfelét. Így alakult ki a 7 – 1-es győri győzelem.

A Kristály játékosai ezen az összecsapáson is végig becsülettel, nagy lelkesedéssel játszottak, de hát itt is meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás előtt. A győriek három játékosa is hatszáz fölötti fával jeleskedett, ez a Kristálynál csak Nagy Lajosnak sikerült, de ez is kevés volt. Mindenesetre a vereség ellenére sincs szégyenkezni valója az ajkai csapatnak, a pályán kitették a lelküket is.

A tizennegyedik fordulót február 10-én, szombaton bonyolítják le. A Kristály a második helyezett Zalaegerszegi TK-t fogadja 14 órakor a tósokberéndi tekepályán.


Ifjúsági mérkőzés:

Győr-Szol TC – Ajka Kristály SE

3 – 1 (1191 – 1172)

 Egyéni eredmények: Nagy Máté 620 fa, Németh Máté 552.

A Kristály ifisták is nagyot küzdöttek. Nagy Máté 620 fás teljesítményével vezetést szerzett a vendégeknek, ellenfele is remekelt, hiszen 617 fát dobott. A következőkben viszont a hazai ifista jobb volt 22 fával ajkai ellenfelénél, így megérdemelt győri győzelem született.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…