Fájó hazai vereség a teke szuperligában – Ajka Kristály SE – SALGÓZD TK 2 – 6 (3297 – 3336)

0

A Teke Szuperliga tizenhatodik fordulójában az Ajka Kristály a SALGÓZD TK együttesét fogadta a tósokberéndi tekecsarnokban. A félig salgótarjáni – félig ózdi csapattal a Kristály azonos pontszámmal a hatodik-hetedik helyen állt a mérkőzés előtt.

Egyéni eredmények:

Ajka Kristály: Fodor Szilárd 554 fa, Németh Máté 597, Városi László 541, dr. Tóth Zoltán 530, Kovács Gábor 493, Nagy Lajos 582.

Játékos-edző: Nagy Lajos.

Az első pároknál még 1 – 1-re állt a találkozó, a vendégek szereztek vezetést, Németh Máté remek teljesítménnyel egyenlített, s 51 fás előnnyel vezetett a Kristály. A második ajkai párok hagyták elúszni az előnyt, hiszen a vendégek 69 fával többet dobtak. A harmadik hazai párosoknál hiába volt Nagy Lajos erőfeszítése, társa 61 fával kikapott, a játékos-edző hiába dobott 40-el többet ellenfelénél, 21 fával a SALGÓZD harmadik párosa jobbnak bizonyult, összességében csapatban 39 fával dobtak többet a Kristálynál.

Az előző fordulóban szerzett idegenbeli győzelem után a hasonló játékerőt képviselő vendégek ellen a Kristály növelhette volna pontjainak számát, ha négy játékosa is tudásához méltóan szerepel. Kevés volt Németh Máté és Nagy Lajos jó teljesítménye, így fájó hazai vereség lett a vége. Az őszi szezonban a Kristály kitűnő játékkal nyert Ózdon 6 – 2-re, most ugyanennyivel visszavágtak a vendégek. A SALGÓZD győzelmével 15 pontos, a Kristály 13 ponttal a hatodik helyen áll. Szerencsére a másik 13 pontos csapat, a Kaposvár a listavezető Szegeddel játszott, ők is vereséget szenvedtek.

A tizenhetedik fordulóban ismét hazai pályán szerepel az Ajka Kristály: március 10-én, szombaton 14 órakor a szintén középmezőnyben tanyázó Ferencvárosi TC ellen veszi fel a küzdelmet, remélhetőleg több sikerrel. Ehhez persze mind a hat játékosnak átlagon felüli teljesítményt kell nyújtania! Figyelmeztető jel: ősszel a Fradi nyert 6 – 2-re az Üllői úton. 


Ifjúsági mérkőzés:

Ajka Kristály SE – SALGÓZD TK

1 – 3 (816 – 1014)

 Egyéni eredmények:

Nagy Máté 520 fa, Lendvai Bence 296.

A Kristály ifisták is tudásuk alatt szerepeltek. Nagy Máté még 45 fával legyőzte ellenfelét, de Lendvai Bence csúfos vereséget szenvedett, 243 fával dobott kevesebbet ellenfelénél. Végeredményben 3 – 1-es vereséggel és mínusz 198 fával zárták a mérkőzést. Ekkora fakülönbséggel emberemlékezet óta nem kapott ki a Kristály ifjúsági gárdája.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…