Évadzáró legendás olasz pályán

0

Egy különleges és legendás pályán zárta az idei versenyévadot a Gender Racing Team.

Monza mellett az Autodromo Nazionale Motodromo, az olasz TopJet F2000 Italian Formula Trophy rendezvényén vendégeskedett a Derexler Formel Cup mezőnye, mely versenysorozatban a GRT is szinte minden futamon rajthoz állt az idén.
A két fiatal versenyzőjüknek a Monzai pályával kapcsolatban hasonló érzésük lehetett, mint az évadnyitó Salzburgringi futamon ahol szintén egy ismeretlen és nagyon gyors pályát kellett feldolgozniuk most épp egy közel negyvenfős kemény mezőnyben! Berta Benjámin és Olivér Michl azonban egy cseppet sem szeppentek meg most sem a nagy kihívástól és örömmel kezdték az ismerkedést a legendás pályával.
Ezen a hétvégén a csapatot egy olasz mérnök is segítette, akinek a pályaismerete és tapasztalata nagy segítség volt a fiuk számára. A szabadedzéseket követően az időmérő sajnos már csak Berta Beninek zajlott zökkenőmentesen mivel Olivér Michl Renaultjában a kuplung felmondta a szolgálatot. Bár a csapat megfeszített erővel dolgozott a cseréjén, de sajnos ez az időmérő kezdetére nem lett kész, így Olivérnek mindkét versenyen az utolsó rajtkockából kellett indulnia. Berta Beni alatt viszont szerencsére hibátlanul üzemelt az F4-es Abarth és a huszonharmadik helyre kvalifikálta magát szokás szerint több erősebb autót is megelőzve.
Ennek tekintetében különösen izgalmasnak ígérkeztek a futamok különösen Olivér számára. A futamok szerencsére mindkét napon kellemes időben száraz pályán zajlottak. Az első futamban mindketten nagyszerűen rajtoltak. Beni kilenc autót előzött meg és az F4 kategória élén a célba érve végleg bezsebelhette a kategória 2020-as bajnoki címét a Drexler Formel Cup-ban is. Olivér is óriásit küzdött az utolsó helyről indulva több mint húsz helyet jött előre a középmezőnybe és a Formula Renault kategória elejére.
A munkás és küzdelmes szombati versenyfutamot követően vasárnap is hasonlóan teljesítve zárták az elég kaotikusra sikerült 2020-as versenyévadot, amelyről, és a hétvégéről Gender Tamás csapatfőnök is örömmel nyilatkozott:
„Nagyszerű lezárása volt ez ennek a kaotikus évnek, hogy ezen a legendás különleges pályán versenyezhettünk! Rendkívül büszke vagyok a fiukra, hogy ebben a különlegesen erős mezőnyben az ismeretlen rendkívül gyors pályán is ilyen remekül helyt álltak és így a Drexler sorozatban is sikerült kategória bajnoki címet nyernünk. Nagyon nagy köszönet a csapat minden tagjának a munkáért és a kitartásért, hiszen ebben a bosszantó járványhelyzetben még sokkal nehezebb volt a versenyekre eljutni, a felkészüléssel kapcsolatos feladatokat elvégezni. Óriási köszönet jár a partnereknek is, akik a járvány miatti nehéz gazdasági helyzetben is kitartanak mellettünk! Nagyon bízom benne, hogy jövőre hasonlós sikerekkel folytathatjuk az idén megújult csapattal ezt a megújult szakmai utat, melyet idén az F4 kategóriára váltással és a gokartból érkezett fiatal tehetségekkel megkezdtünk!”
Olivér Michl mindkét futamban nagyon komolyat autózott, az utolsó rajtkockából küzdötte fel magát a legjobb Ranault-osok közé a nagy mezőny közepébe:
„Hihetetlen élmény volt egy ilyen legendás pályán versenyezni, mint Monzában. Az időmérőre kuplung problémák miatt nem tudtunk sajnos kimenni ezért a harminckilenc indulóból, leghátulról indultunk az utolsó rajtkockából. Az autó nagyon jó volt ezért huszonegy versenyzőt sikerült megelőznünk és mindkét futamon a top tizenötben végeztük. Köszönöm mindenkinek ezt a szuper hétvégét, a csapat megint nagyszerűen működött, ahogy egész évben! Remélem jövőre hasonló sikerekkel tudjuk folytatni az idén megkezdett munkát!”

Berta Benjámin több bajnoki értékelésben is győzelmet aratott az F4-es kategóriában első formula autós évében! A szombati futamon bebiztosította a Drexler Formel Cup-ban is a győzelmet: „A hétvégén Monzában végződött a szezon számomra, nagyon élveztem a szabadedzéseket, időmérőt és a két versenyt. Népes olasz mezőnybe csöppentünk nagyon sokan voltak a pályán, élvezetes volt ilyen sok indulóval versenyezni. A hétvégén megnyertem a Drexler Formel Cup bajnokságot, ami egy nagyon jó érzés számomra. Szeretném megköszönni a csapatnak a hétvégi remek munkát és a sok segítséget. Ebben az évben sokat fejlődtem, sok tapasztalatot szereztem. Az idén nagyon sok élvezetes és ikonikus pályán versenyezhettem, mint például Imola és Monza. A gokart után egy új autóval tudtam megismerkedni az F4-es Abarth személyében, mely nagyon a szívemhez nőt. A sok verseny kapcsán sikerült össze szoknunk az autóval és a csapattal is, remélem a következő évben még nagyobb teljesítménnyel és erőbedobással tudjuk végig vinni a szezont, amit már most nagyon várok. Szeretném megköszönni a csapatnak az egész éves munkáját és a sok segítséget, amit kaptam tőlük.”

Fotó: Gender Racing Team
– Bonc Elek –

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Monaco: A Forma-1-es versenyzők preferált lakcíme

Ha valaki egy kicsit is beleássa magát a Forma-1 elbűvölő világába, könnyen észreveheti, h…