A Dél-Amerika pusztáiról származó pampafüvet méltán emlegetik a füvek királynőjeként. Ez az elegáns növény az őszi kert egyik legszebb dísze.

Nyáron szép ívű leveleiben, ősszel a 2-3 méter magas száron lévő, fénylő ezüstfehér vagy rózsaszín bugáiban gyönyörködhetünk. Megfelelő helyre ültetve a magról nevelt növények 3 éves koruk után válnak virágzóképessé, ezért érdemes inkább előnevelt példányokat beszerezni.

Védett fekvésben, tápdús, jó vízáteresztő képességű, száraz, laza talajon érzi igazán jól magát. Fényigényes, így az árnyékos helyeken gyengén, vagy egyáltalán nem virágzik. A vegetációs időszakban vízigényes, ezért száraz időben öntözni kell. Az ősz második felében azonban ne öntözzük, hogy teleltetése sikeres legyen.

Egyedül vagy kis csoportokba ültessük, és tartsuk szem előtt, hogy helyigényes növény, végleges átmérője elérheti a 2-3 métert. Út mellé ne ültessük, mert levele igen éles, és felsértheti bőrünket. Fagyérzékenysége miatt téli takarást igényel. Tél előtt szórjunk a növény köré trágyát, lomblevelet, szalmát, fölé pedig helyezzünk nádszövetet a téli csapadék elvezetése miatt. Április közepe táján bontsuk le a takarást, és ilyenkor érdemes az elszáradt leveleket térdmagasságban visszavágni

 

  • Hogyan ültessük el a levirágzott hagymásokat?

    Ha levirágzott a gyönyörű jácint, nárcisz, krókusz, tulipán vagy más hagymás összeültetésü…
  • Gyümölcsfák: a cseresznye

    A finom, ropopós cseresznye sokak kedvenc gyümölcse. Ha egyszer nekiállunk falatozni belől…
  • Hibiszkuszok

    Hatalmas virágaikkal a hibiszkuszok minden kert ékkövei válhatnak. A két legnépszerűbb faj…
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Kert- Oázis kertészet Ajka

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Tető javítás: mi az, amit házilag is megtehetünk?

Családi házak esetében bizony előfordulhat, főként ha régebbi már a tető, hogy gyorsan meg…