A döntő hétvégéje

0

A hétvégén a Hungaroringen rendezik az MNASZ Autós Gyorsasági OB utolsó bajnoki fordulóját, mely még bőven tarthat izgalmakat akár az utolsó körökig bezárólag. Az utolsó versenyhétvégén már megszokott, hogy három versenyfutamot kell a versenyzőknek teljesíteni, amiből ráadásul a legutolsó dupla bajnoki pontszámokat hoz a helyezettek számára. Így komoly kis matematika gyakorlatokat is végre lehet hajtani az esélyek latolgatásánál, a legjobb taktika kidolgozásához.

A Gender Racing Team versenyzői még két bajnoki cím begyűjtésére esélyesek. Az egyikben Szabó Nikolas érdekelt aki a Brno-i eredményeit nézve tartja az ígéretét, hogy a Slovakiaringi kis technikai fiasko után több bajnoki pontot már nem enged ki a kezéből és úgy szeretné elhozni az MNASZ Formula Renault Kupa bajnoki címét első formula autós szezonjában. Már most is nagy előnnyel vezeti a kategóriát, de a tervek szerint a Hungaroringen három újabb futamgyőzelemmel koronázná meg a bajnoki címet a kedvenc versenypályáján.

Egy bajnoki címet már bezsebelt az előző versenyhétvégén Hefler Róbert, aki azzal az FIA CEZ Formula Renault Kupa 2019-es bajnoki címét már magáénak tudhatja. Viszont komoly esélye van a formula autós abszolút magyar bajnoki cím begyűjtésére is ezért ennek érdekében némi meglepetésként Robi tekintetében versenytechnikában is erősít a csapat, hogy dupla bajnoki címmel zárhassa élete második formula autós szezonját.

A csapat legifjabb újonca Szomszéd Lali igazából most először versenyezhet élesben a Hungaroringen, hiszen a kissé rosszemlékű bajnoki nyitófordulón csupán egy fél kört tehetett csak meg éles versenyfutamban. Így Lali szorgalmasan készült az utolsó versenyhétvégére és természetesen a célja az, hogy akár egy újabb futamgyőzelemmel szépítve minél előrébb zárjon a bajnoki tabellán, sőt még akár az MNASZ Formula Renault Kupa év végi bajnoki ezüstjére is jó esélye van!

Érdemes lesz hát kilátogatni a hétvégén a Hungaroringre ahol a fiuknak amúgy nem mellesleg ismét bő harmincfős nemzetközi mezőnyben kell majd helyt állniuk és közben megküzdeni a hazai értékelés bajnoki pontjaiért.

Az első időmérőt pénteken délután három óra után kicsivel futják a versenyzők és szombaton délelőtt kerül sor a hétvége első versenyfutamára. Aztán vasárnap következik a nehezebb feladat az egy napon belül teljesítendő két versenyfutammal melyből, ahogy már említettük az utolsó dupla pontokkal számít a bajnoki értékelésbe.

A Gender Racing szeretettel vár minden kedves autósport rajongót, hogy idén még utoljára együtt szippantsunk egy nagyot az imádott benzingőzből és együtt örüljünk a csapat újabb bajnoki címeinek és eredményeinek.

De előtte még nézzük, hogy készülnek versenyzőink és a csapatfőnök a mindent eldöntő hétvégére:

Szabó Nikolas:

„Nagyon várom a Hungaroringi versenyhétvégét, hisz ez a kedvenc pályán és az utolsó bajnoki hétvégéről van szó. Szimulátorban levezettem pár száz kört a Hungaroringen és jártam a Fit4Race-be edzeni, úgyhogy úgy érzem jól felkészültem a hétvégére. A célom behúzni a bajnoki címet, de természetesen ezt újabb futamgyőzelmekkel lenne igazán szép teljesíteni!”

Hefler Róbert:

„Végre elérkezett a mindent eldöntő záró hétvége. Nagyon izgatottan vártam már, biztos, hogy komoly csaták és jó futamok várnak ránk. Viszonylag megnyugtató előnyöm van a bajnokságban, de még egyáltalán nem dőlhetek hátra. Külön öröm számomra, hogy már második éve mind nekem mind a csapat hazai pályáján szállhatok csatába a bajnoki címért. Szerintem mondhatom, hogy minden eddiginél keményebben készültem, hiszen óriási kihívás előtt állok. Mindenképpen azt ajánlanám mindenkinek, hogy ha teheti, látogasson ki a hétvégén a Hungaroringre mert nagyon jó versenyek vannak kilátásban!”

Szomszéd Lali:

„Ez egy nagyon fontos hétvége lesz számomra, mivel a bajnokságban még megszerezhetem a második helyet. Rengeteget készültem a hétvégére bár hátráltatott egy nagyobb borda zúzódás, de ahogy tudtam edzettem és készültem. A Hungaroringen már csütörtök reggel megkezdődtek az edzések így biztos sikerül majd jó beállítást találni és sikerül visszarázkódni a hazai aszfaltcsíkhoz!”

Gender Tamás csapatfőnök:

„ Mindig kicsit vegyes érzelmekkel várom az utolsó bajnoki fordulót. Egyrészt egy kis szomorúsággal, hogy az idén már nem lépünk többet pályára és most jó sokáig nem lehet újra átélni majd a versenyhétvégék izgalmát. Másrészt viszont nagyon izgatottan és nagyon boldogan, azért mert a megszerzett mellé még két bajnoki cím megszerzésére vagyunk esélyesek két olyan fiatal kiemelten tehetséges versenyző által akik ismét fényesen visszaigazolják, hogy nagyszerű úton járunk a fiatal tehetségek felkutatásának szentelt szakmai úton! Az idei év a három, közülük egy nemzetközi bajnoki címmel a csapat elmúlt tíz éves történetének egyik legeredményesebb éve lehet! Ezért én is nagy szeretettel buzdítanék mindenkit, hogy ha teheti, látogasson ki a hétvégén a Hungaroringre, hogy itt élőben osztozhassunk együtt a csapat újabb sikereiben! Ráadásul a hétvége nem csak az izgalmas versenyfutamok jegyében telik, hanem a Magyar Menőmotor Alapítvány vendégül látásával egy kiemelten nemes és jó ügy érdekében is szeretnénk hatékonyan segíteni!”

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

“Szeretnénk bebizonyítani, hogy van helyünk a férfiak között”

Vogelék a Kanári-szigeteken zárják a szezont. …