Mi itt a probléma?

0

Veszprém megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében a jelenlegi kampányban egészen szokatlan módszert vezetett be a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, Fenyvesi Zoltán.

Fenyvesi Zoltán

Ahelyett ugyanis, hogy ellenfelei magánéletével foglalkozna, vagy sorosozna még egy jóízűt, a jelölt szorgalmasan járja választókerületét és minden településen arról igyekszik tájékozódni, hogy milyen gondok megoldásában segédkezne. Mindenkivel persze lehetetlenség volna beszélnie, ezért beiktatott egy XXI. századi eszközt is: interneten méri fel a teendőket a Problématérkép weboldal segítségével.

– Az állam vagy a kormány nem tudja megmondani helyettünk, hogy hol, milyen fejlesztésekre van szükség településeinken. Ezt nekünk kell összesítenünk és letennünk a döntéshozók asztalára. Ez a feladat az elmúlt három évben nem lett elvégezve. Ezért kezdeményezésemre elkészült a választókerület digitális problématérképe, amelyen településenként tételesen számba vesszük mindazokat a gondokat, amelyek megoldásra várnak. Folyamatosan bővítjük ezt a listát a választópolgárok hozzászólásainak megfelelően. Ígérem, minden felvetésnek a megoldását keressük majd, és személyesen teszem le a kormány asztalára a legsürgetőbb problémákat. A kapcsolataim megvannak ehhez. Keressék fel a problematerkep.hu weboldalt! Csatlakozzunk az országhoz! – kéri a választópolgárokat a képviselőjelölt.

Megnéztük, hogy Ajka milyen megoldandó gondokkal került fel a problématérképre. A honlapra kattintók az alábbi feladatok közül választhatnak:

  • Óvodák felújítása
  • Gimnázium korszerűsítése
  • Csapadékvíz-elvezetés
  • Védőnői és gyermekorvosi rendelő fejlesztése Padragkúton
  • Belváros I. akcióterület felzárkóztatása
  • Ipari park fejlesztése
  • Tósokberénd városrész kerékpárút-hálózat kiépítése
  • Fertőző osztály felújítása

Természetesen nemcsak ezek közül jelölhetnek ki megoldandó feladatokat a polgárok. Lehetőség van bármilyen más probléma bejelentésére is (maximum 250 karakter terjedelemben).

Azt gondolom, pártszimpátiától függetlenül is érdemes élni a lehetőséggel.

Fejes Lívia

Problématérkép – Veszprém megye 3. választókerület

Problématérkép – Veszprém megye 3. választókerület

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …