Az emberek minden előtt! Útravaló Fenyvesi Zoltánnak

3

Április 8-án megtartott parlamenti választáson Fenyvesi Zoltán komoly fölénnyel nyert a Veszprém megyei 3-as számú egyéni választókerületben, amelyhez Tapolca mellett Sümeg és Ajka városa is tartozik. Ez olyan megtiszteltetés a választóktól, amire még legszebb álmaiban sem mindig gondol az ember. Kemény feladatot rótt rá a választók bizalma. Úgy kell dolgoznia, hogy a következő négy évben megtartsa az emberek most kinyilvánított bizalmát!

Ez bizonyára így is lesz, hiszen akik évtizedek óta ismerik, tudják róla, hogy egy küzdő típusú ember, aki nem futamodik meg a feladatok elől. Olyan bokszolóhoz lehet hasonlítani, akit ha egy balegyenessel padlóra küldenek, nem marad ott, fölkel és küzd tovább. Nem futamodik meg a feladatok elől. Ellenfeleinek, de inkább Ajka városi-főellenségének többször sikerült padlóra küldenie, de soha nem adta fel, így tudott talpon maradni, az idei kampány során megmutatta, hogy tisztességes körülmények között is lehet nyerni. Bár szülővárosában Ajka-Ajkarendeken mindent megtettek a lejáratására, mocskolták, ahol tudták, közmeghallgatásokon, sajtótájékoztatókon, újságban, szórólapokon. Többször is feljelentették valótlan vádak alapján, de szerencsére a választók komolyabban gondolkodtak, mint a mocskolódók. Annak szavaztak bölcsen bizalmat, akibe sorozatban belerugdaltak.

Győzelmével igazán csattanós választ adott a mocskolódóknak, a pofátlan hazudozóknak, akik soha nem a megbékélés és az együttműködés felé veszik az irányt! Ezek a kiütések bölcsebbé tették és a választók meggyőződése, megérett erre a szép feladatra, hogy a parlamentben képviselje őket. Rájöttek, hogy hozzáállásával, kapcsolataival, munkájával sokat tud használni választókerületének és városának. Hiszen a Jó Istenen kívül a munkában hisz, és el tudja fogadni mások igazságát.

Most jelentősen megváltozik az élete, egyre nagyobb, nehezebb terveken, programokon törheti a fejét. Annak ellenére, hogy sok minden megvalósult szűkebb „hazájában”, egyáltalán nem úszik az elégedettségben. Tudja, hogy parlamenti képviselői munkájában nincs végállomás, csak állomások vannak. És ez a vonat nagyon gyorsan halad. Aki elbámészkodik – lemaradhat… Reméljük, Fenyvesi Zoltán nem marad le. Az új parlament megalakulása után úgy segíti majd irányítani választókerületének „hajóját”, hogy az viharok nélkül közlekedik a kijelölt „mederben”, a folyam irányában halad, és nem ütközik a partokhoz…!

Április 8-tól tehát Fenyvesi Zoltánra figyel árgus szemekkel Tapolca, Sümeg mellett Ajka város minden lakója is abban a reményben, hogy a képviselőjük is figyel rájuk. Mindnyájan a felhalmozódott problémák megoldását szeretnék, s ennek a manapság reálisnak tűnő óhajnak a valóra váltásában óriási szerep vár a képviselő úrra, akit a hármas választókerület nagy többsége őszinte bizalmával tarisznyázta fel. Korábbi nyilatkozataiban többször is hangsúlyozta a BIZALOM szót! Nem véletlenül írtam csupa nagybetűvel!

Kedves Képviselő úr! Most itt a lehetőség, éljen vele! A bizalom egy becses ajándék. Nehéz elnyerni és könnyű elveszíteni. Eszébe ne jusson eltékozolni ezt a korábban sokak által megtépázott bizalmat!

Útravalóul csak annyit kívánok Önnek, soha, semmilyen körülmények között ne feledje: AZ EMBEREK MINDEN ELŐTT!

Mert hosszú idő után újra épült a hitünk, a bizalmunk! Rájöttünk, másképp nem lehet élni! Csak hittel és bizalommal érdemes!

 

Tollár Sándor  

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …