Az évet idén is autóversennyel zárja a Tim Gábor – Timár Tamás ralipáros.

 1. Szilveszter Rallye
  Tim Gábor – Timár Tamás
  Peugeot 208 R2
  2018.12.27-29

December 27-29-én kerül megrendezésre a 20. Szilveszter Rallye a Hungaroring területén, ahol ők tiszteletüket teszik most egy Peugeot 208 R2-vel.

Farkas Kálmán csapatvezetőt kérdem a verseny előtt.

A sikeres Mikulás rali után kis pihi és irány a Hungaroring. Korábban indultak már ott egy Nissan volánja mögött a fiaid, most egy oroszlánt kell majd megszelídíteni. Miért is a Peugeot és nem az Adamka?
– Miért is Peugeot? Murván próbáltuk a gépet, és jónak bizonyult. Egyes szempontból stabilabb, és erősebb autó. Ezek mellett vannak hátrányai, ami, például az Iseum rally-n nem előny. Viszont csak két murvás verseny van, így aszfalton való viselkedése is érdekel. Ezért gondoltam, hogy pont a szilveszter rally az, amelyen ki lehet próbálni a 208-ast, hogyan is viselkedik. Arra számítottunk, hogy a tavalyi pályákkal hasonlítjuk össze, de ez megdőlt. Nem baj, a többiekkel fogjuk összehasonlítani. Nagy kockázatot nem fogunk vállalni, mert nincs értelme. Viselkedéskutatás lesz a hangsúly. Ám az idei A6-ban nyert autó elvileg a legjobb az első osztályba is, ezért gondolom, hogy némi dobogóféle sem áll távol tőlünk. Bár a 29 induló páros, azért nagyon népes tisztelettel kezelendő mezőny az biztos.

Több mint ötven kilométer vár rátok a két nap alatt, plusz lesz tesztnap is számotokra. Mi is a cél ezen a versenyen?
– Tesztre is azért fizettünk be, mert ki kell tapasztalni a Peugeot viselkedését. A versenyen pedig, mi lesz a vége? Nem tudom! Jósolgatás nem illik, pláne saját magunkról, de megteszünk mindent, ami nem nagy kockázatot jelent. Van egy apró célunk, hogy ne aludjunk be az elején. Kb. a titkos recept ennyi.

Most merőben más pálya és más autó áll a rendelkezésedre a versenyzőidnek. Mit gondolsz az előző versenyből tudnak-e tapasztalatot áthozni a mostanira?
– Hozzáállásunk a Mikulás Rallyéval egyezik. Nagyjából minden R2-es autó elvileg hasonló. De csak nagyjából. Ha ültél az egyikbe, már hozzá is lehet szokni hamar a többihez. Úgy lehet menni, mintha, már ültél volna benne. Megyünk minden jelentősebb kilométert felmutató versenyen, hogy a rutin nőjön. Gyűjteni kell a tapasztalatokat. Hasznos, minden verseny kilométer. Több autóval, több kilométert a végcél!

Végül is, ez egy év végi örömautózás, ami persze ismét éles tréningnek szánjuk, bekalibrálva magunkat a többiekhez képest!

Rövidesen kiderül. Gyertek el, és ígérem a nézők is jól fognak szórakozni!

Partnereink segítségét köszönjük: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Altrapack Kft., Astrapack Kft. Olajág Petrol Kft. Keveweld Kft., Boncz Bt., Hajnal Gépműhely Kecskemét, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

Üdv! Farkas Kálmán csap.vez.

– Hajósi Miklós –

Töltsön be több kapcsolódó cikket
 • A célba érés a cél!

  Utolsó versenyéhez érkezik a hétvégén a Mitropa Rally Kupa. Csabával készült rövid beharan…
 • A döntő hétvégéje

  A hétvégén a Hungaroringen rendezik az MNASZ Autós Gyorsasági OB utolsó bajnoki fordulóját…
 • Maximálisan ki fogjuk szolgálni a közönséget!

  Beszélgetés Farkas Kálmán JG-2 Racing Team csapatvezetőjével a hétvégi Mecsek rali előtt. …
Még több betöltés Autósport

Ezt már olvasta?

A célba érés a cél!

Utolsó versenyéhez érkezik a hétvégén a Mitropa Rally Kupa. Csabával készült rövid beharan…