Teljesítettük a tervet!

0

Az előkelő második helyen ért célba az M6LOG Salgó Rallye2 versenyen a Tim Gábor – Timár Tamás ralipáros.

Farkas Kálmán csapatvezetőt kérdezem a sikeres verseny után.

Az elmúlt versenyeken a technika ördöge sokszor megtréfált benneteket, a prológon is a motorra panaszkodtak a fiaid. Az eredményeket elnézve sikerült a problémát orvosolni. A szervizparkban ismét nem unatkoztatok, vagy kisebb volt a baj, mint azt gondoltátok?

– Nem volt nagy gond, csak kevés volt benne a benzin, így nyilván nem forgott úgy, ahogy kell. Inkább lassan végig gurultunk a prológon, hogy jusson üzemanyag a jó messze lévő parc ferméig és reggel pedig vissza. Másnap szakaszonként a köztes szervizelésbe sem volt nagy feladatunk. A szokásos protokollszerű revíziót kellett végre hajtani, imitt-amott igazítani, de semmi extra. Most tette a dolgát az Adamka úgy ahogy kell, hibátlanul.

Milyen elvárásokkal, taktikával vágtatok neki a hétvégének?

– Természetesen az első helyet céloztuk meg, de azért annál fontosabb volt, hogy célba érjünk. Ha ezt a versenyt is mínuszoljuk, akkor még dobogó közelébe sem érünk az év végi elszámolásnál.

Azt is előre tudtuk, hogy nagyon nagy kánikula lesz, ezért a technika felkészítése is ennek megfelelően történt.

Egyenletes teljesítményt kellett nyújtani végig a versenyen, mind a kilenc gyorson. Nem engedhettünk meg magunknak egy kis lazítás sem. Ha elfárad a technika, onnan tovább nem tudunk menni. Ebbe sem egy defekt, sem egy megforgás nem fért bele, mert húsz másodperceket, sőt perceket veszíthettünk volna. Az egyenletes teljesítményről annyit, hogy volt olyan gyors, ahol mind a háromszor másodpercen belüli időt autóztunk, megjegyzem a versenyzők élmezőnye is. Tehát a gépből ki kellett hozni azt, amit bírt, de nem többet.

Az első szakaszon mondhatni bemelegítettek a fiúk, ezt követően szinte végig az abszolút második helyen autóztak. A harmadik gyorsaságit győzelemmel abszolválták Gáborék. Elégedett vagy a hétvégén nyújtott teljesítményükkel?

– Részemről igen! Teljesítették a tervet, ennél a versenynél több tucat körülményből 99% teljesen optimális volt. A technika és a versenyzők együttesen hozták az elvártakat. Ez a 2015-ös konstrukciós gép már így is 110%-ot teljesített és ki is bírta. Az első szakaszba is csak egy kicsi hátrányunk volt, mint ahogy végig. Nem kaptunk sokat, talán gyorsonként 1-2 másodpercet.  Lásd volt nyert gyorsunk is. Összegezve mindig ott voltunk lazítás nélkül a szeren, tizenhét másodperccel lettünk másodikok, ne felejtsük el, hogy hatvanegy csapatból. Én azt hiszem ez szép eredmény. Ettől a géptől sajnos nem lehet többet elvárni, pedig minden beállításunk prímára sikerült.

Trencsényi Vincéék bajnoki címe biztossá vált az utolsó előtti verseny végén. A második helyért még nagy csata várható, melyben ti is érintettek vagytok. Hogyan készültök a közelgő Mecsek rallyra?

– Sok dolog nincs, no persze most is várjuk a még hiányzó váltó alkatrészeket, és egy csomó cserére érett OPEL MOTORSPORTOS dolgot, mert a kihordási idejük letelt. Ezt a versenyt is azért tudtuk teljesíteni, mert volt másik váltónk, amiből a hiányzó alkatrészeket át tudtuk tenni. Nem értjük mi van a precíz német partnerrel, mert hat hete nem érjük el őket semmilyen formában. A Mecsekre ugyanakkor létkérdés lesz több homológ alkatrész is a géphez, amit csak náluk lehet beszerezni. Ostromoljuk őket tovább levelekkel, telefonokkal, annyi biztos.

Külön köszönet a reklám partnereinknek, akik: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Keveweld Kft., Boncz Kft, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu. 

 

– Hajósi Miklós –

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Monaco: A Forma-1-es versenyzők preferált lakcíme

Ha valaki egy kicsit is beleássa magát a Forma-1 elbűvölő világába, könnyen észreveheti, h…