Abszolút győzelem a Miskolc Ralin!

0

Győzelemmel zárta az Angel Petrol Rallye2 2018-as versenyét a JG2 Racing versenyzői a Tim Gábor – Timár Tamás páros az Opel Adam versenyautóval.

Körkérdés a Miskolc Rali győztes versenyzőihez: Miként is éltétek meg a versenyt?

Tim Gábor: Az első három gyorsaságit megint elspóroltuk.  Sajnos ezen a hibánkon még nem sikerült javítanunk, de már dolgozunk rajta és mindent megteszünk, hogy jobban teljesítsünk. A gumiválasztásban is a biztonságosabb utat választottuk, így éreztük jónak. Aztán változtattunk a következő három gyorsaságira és bejött, nekünk kedvezett minden, sikerült faragni a hátrányunkból. Az utolsó három szakaszra olyan felfogásban mentünk ki, hogy a határon fogunk autózni és majd meglátjuk mi lesz. Az utolsó gyorsasági szakaszra, a powerstage-re 0.8mp maradt a hátrányunkból, amit sikerült is ledolgoznunk. Hihetetlen érzés volt, a maximumot nyújtottuk, de ez nem csak rajtunk múlt. Tökéletes autót kaptunk a csapattól, a srácok is megtettek mindent! Ezt a győzelmet együtt szereztük meg és soha nem fogjuk elfelejteni. Az első mindig különleges. Volt egy teljesen felhordásos kanyar, ahol nem látszott az út, maximum sebességgel érkeztünk, oda és nem emlékszem, hogy tudtuk megoldani. De nem lett baj, ismét egy karcmentes autóval háláltuk meg a bizalmat, megtoldva egy győzelemmel! Következő versenyre igyekszünk még jobban felkészülni! Köszönjük a nagyszerű autót és csapatmunkát!

Timár Tamás: Egy szóval tudnám értékelni: KÖSZÖNÖM! Köszönöm, hogy egy ilyen csapatnál versenyezhetünk. Ez most nem csak a mi sikerünk, mi csak az i-re tettük fel a pontot. Profi háttér, profi szerelőgárdával. Sikerült a verseny előtti teszten beállítani az autót tökéletesre. Már az első gyorsaságin éreztük, hogy ez most nagyon jó lesz. Sajnos még mindig nem sikerült teljesen levetkőznünk az “el óvatoskodjuk az első gyorsokat”, de már fejlődünk ebben is. Az idők alapján láttuk, ez nagyon kemény verseny lesz. Sajnos nagyon sokan kiestek, de próbáltunk a feladatunkra koncentrálni és szépen apránként építettük fel az egészet. Nagyon sokat készültünk előtte fejben és meg is lett az eredménye. A harmadik gyorsasági után magabiztosan autóztunk, jól éreztük magunkat. Voltak nekünk is olyan helyzetek, ahol közel volt az árok, Gagyvendégi – Selyeb szakaszon kétszer is négy kerékkel úszott el az autó ötödik tiltáson, de szerencsére Gábor profin az úton tartotta Ádámkát. Az utolsó három gyorsaságira úgy indultunk el, hogy “halál vagy győzelem” meg fogjuk ezt nyerni, nem hagytunk más opciót. Le a kalappal a fordos Trencsényi – Pannuska páros elött, nem adták könnyen magukat. Hihetetlenül szoros csatát vívtunk. A kilencedik gyorsasági utolsó 800 méterén már éreztük, hogy ez meg lehet. Hihetetlen élmény volt. Nagyon nagy erőt adott nekünk a következő versenyekre. Úgy érzem sikerült megmutatnunk, hogy egy Rally2-ben is megálljuk a helyünket.

 

Bízunk benne, hogy a szurkolóink, és reklám partnereink meg vannak elégedve, akik: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Altrapack Kft., Astrapack Kft. Olajág Petrol Kft. Keveweld Kft., Boncz Bt., Hajnal Gépműhely Kecskemét, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

Hajósi Miklós

  • Ezüstérem a Mecsek Rallyn

    Az 53. Mecsek Rally sajna hamar véget ért a Tim Gábor- Timár Tamás párosnak, mint gondoltá…
  • Teljesítettük a tervet!

    Az előkelő második helyen ért célba az M6LOG Salgó Rallye2 versenyen a Tim Gábor – T…
  • Bronzérem a Fehérvár ralin

    Abszolút ötödik, és kategória harmadik helyet zsebelt be a Tim Gábor-Timár Tamás ralipáros…
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

“Szeretnénk bebizonyítani, hogy van helyünk a férfiak között”

Vogelék a Kanári-szigeteken zárják a szezont. …