VESZPRÉMI „SEGÍTSÉGGEL” DOBOGÓS HELYEN – Komárom – FC Ajka 1 – 3 (0 – 2)

0

Az FC Ajka a dobogós helyezésért lépett pályára Komáromban, a hazaiak a bennmaradásért harcoltak a labdarúgó NB III nyugati csoportjának huszonötödik fordulójában.

A mérkőzés előtt a negyedik helyen álló együttes egy hónapja veretlen a harmadik vonalban. Meccsről meccsre javul a csapat játéka, nagy öröm, hogy a védekezés is rendben van, a helyzetkihasználáson még bőven van javítani való.

Bücs Zsolt vezetőedző a mérkőzés előtt így nyilatkozott: – Ellenfelünk erősödött, a kreativitásunkat kell kihasználnunk, valamint labdaszerzés után gyorsan kell majd támadást építeni. Kezdünk jól kinézni, bízom benne, hogy sikert aratunk.

A következő összeállításban lépett pályára az FC Ajka:

Dénes Zsolt – Pál Dávid, Pákai Gergő, Kovács Gergő, Csemer Gyula – Tölgyesi Viktor, Köles János, Hanzl Máté (Pavliczky Balázs, 80. perc) – Balázs Richárd (Skriba Máté, 59. perc), Szabó Zsolt, Major Norbert (Lőrinczy Attila, 67. perc.

Vezetőedző: Bücs Zsolt.

Vezette: Juhász Bálint (Kulman Tamás, Bognár László).

Álomszerűen kezdődött a találkozó az ajkaiak számára, hiszen a 9. percben már két ajkai góllal köszöntötték a komáromiakat. A 4. percben Balázs Richárd-Hanzl Máté passzolgatott egymással, végül utóbbi önzetlenül gurította a labdát Major Norbert elé, aki közelről okosan a hálóba helyezett, 0 – 1. Öt percet kellett várni a második találatra: Csemer Gyula szögletére Pákai Gergő pazarul érkezett, s hat méterről a kapu bal oldalába fejelt, 0 – 2. A 15. és a 33. percben is lőtt egy-egy gólt az Ajka, de a játékvezető egyiket sem adta meg. A félidő hajrájában is a vendégek irányították a játékot, de gól már nem született.

Szünet után hamarosan szépítettek a komáromiak: egy baloldali beadás Pákai Gergő lábáról a saját kapujába pattant, 1 – 2. A 68. percben megszületett a harmadik ajkai gól: Hanzl Máté szabadrúgásból bődületes erővel bombázott a bal felső sarokba, 1 – 3. A hajrában mindkét kapusnak akadt egy-két szép védése. A 90. percben Lőrinczy Attilát buktatták a 16-oson belül, a játékvezető sajnálatos módon a nyilvánvaló szabálytalanságot „elnézte”…

Magabiztosan, remekül játszott az FC Ajka, már a meccs elején „lerendezte” a három pont sorsát. A kapu előtt egy kicsit jobb összpontosítással ismét nagyobb arányú lehetett volna a győzelem. Igaz, a játékvezető két gólt és egy jogos tizenegyest nem adott meg. De a lényeg, hogy a három pont egy pillanatig sem forgott veszélyben! A Veszprém ezúttal „besegített”: 2 – 1-re megverte a harmadik helyen álló Kaposvárt, ez az idegenbeli győzelem az FC Ajkának dobogós helyezést ért. A bajnokság végéig ezt már meg kellene tartani!

Bücs Zsolt mérkőzés utáni nyilatkozata: – A rossz talajú pályán jól játszva megérdemelten nyertünk, de így is kimaradt egy pár ziccer.

SZERZŐ  TOLLÁR SÁNDOR

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Ötödik éve búcsúztunk Tasaktól – Emlékezés Kovács Attilára

Az Ajkai Bányász és az Ajka Hungalu egykori kitűnő labdarúgója, játékos pályafutása után t…