Várjuk már az Eger Rally-t!

0

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel az Eger Rali előtt.

  • Credobus Eger Rallye 2019
    Tim Gábor – Timár Tamás
    Opel Adam R2 – 2019.03.29-31.

A pénteki gépátvétellel kezdődik meg a “fiaid” számára a Credobus Eger Rallye. Délután, a Dobó téren a Rajtceremónia, amit a Szuperspeciál követ, ami Egerszalók – Eger között lesz. Milyen céllal engeded ki őket az első gyorsra?
– Hosszú volt a szünet, még az sem lenne baj, de az utolsó két versenyt más autóval abszolváltuk. November óta nem ültek az Adamba a legények, csak a tavaszi teszten. Az első gyors egy rövid, de nem technikás pálya, mondhatni nem is rallypálya az egerszalóki. Aki ott itt jól végez, az, vagy a lassítót vállalja be jól elsőre, vagy Ladásan baromi sok a végsebessége. Itt az a cél, hogy ne kapjunk sokat. Bemelegítésnek tökéletes az aznapi ceremóniák, tortúrák után.

Fotó: Csatlós Norbert

Szombaton hat gyors vár rátok, három különböző szakaszon. Melyik fekszik vajon az Adamkanak és miért?
– Egerbakta régi pálya, de ez sem fekszik az Adamnak, itt is sok az ötödik végsebességen utazás. Szuhán jók lehetünk, de kérdés, mennyire félünk a defekttől. Aki itt még az utolsó harmadba is kapja a defektet, annak meg lesz pecsételve a sorsa. Nem megyünk itt életre-halálra, csak ésszel. Szeretnénk célba érni! Verpelét, már ismét jó minőség, de erre is az unalom jellemző. Nem az autónknak való. Nagyon messze áll egy Ceredtől, ezzel el is mondtam mindent.

Szombat késő délután ismét a Dobó tér vár Tim Gáborra és navigátorára Timár Tamásra. A Célceremóniát sokan szeretnék megérni. Kedves Kálmán, milyen taktika mellett tettétek le a voksotokat erre a két napra?
– Azzal kezdem, várjuk már az Eger Rally-t, mert sok volt a csend, de nem a szívem csücske. Visszatekintve a tavalyi évre rájöttünk, nem kell mindig az első hely, ha óvatosabban megyünk és célba érünk, bármi kijöhet belőle. Nem itt kell megnyerni a bajnokságot. Én egy tavalyi abszolút 3. hellyel meg lennék elégedve. Taktikázni fogunk az biztos. Nem az első 1-2 futamon fog eldőlni az éves bajnokság. Persze az első helyre is pályázunk, mint vagy egy tucatnyi ügyes csapat, de azt, hogy ebből a népes mezőnyből kinek fog kijönni a lépés, azt senki nem tudhatja. Hogyha lőtávolba kerül az első hely, biztos a nézőknek is élvezetes lesz, mert begyújtjuk a rakétáinkat, ezt megígérem! Van annyi rutinja a párosunknak, ami meg fog látszani ezen az éven és az eredményeken, mert nagyon sokat készültünk.

Fotó: Csatlós Norbert

Köszönjük támogatóinknak a segítséget: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Keveweld Kft., Boncz Bt., Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

Fotó: Csatlós Norbert

– Hajósi Miklós –

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját…