Választás 2018 – Vona: a választás tétje, hogy Magyarország ne legyen „kivándorlóország”

0

A Jobbik elnöke szerint az április 8-ai országgyűlési választásnak nem az a tétje, hogy bevándorlóország lesz-e Magyarország, hiszen „a Jobbik meg fogja védeni az országot a bevándorlóktól”, hanem az, hogy Magyarország ne legyen „kivándorlóország”.

Vona Gábor szombaton Jászberényben, egy utcafórumon azt mondta: nem bontanák le a határkerítést, sőt határőrséget is szeretnének felállítani.
Az ellenzéki párt elnöke, miniszterelnök-jelöltje a Jobbik programját ismertetve differenciált nyugdíjemelést, otthonteremtési támogatást ígért, valamint azt, hogy negyven év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba vonulhatnának. Eltörölnék továbbá a mentelmi jogot, az elévülési időt, feloldanák a titkosításokat, valamint román mintára korrupcióellenes ügyészséget is terveznek felállítani.
A Jobbik szeretne csatlakozni az európai korrupcióellenes ügyészséghez, így az európai uniós források vizsgálatát „sokkal hatékonyabban meg tudnánk tenni” – közölte.
Kitért arra: a politikai kultúrát is vissza kell állítani. Magyarországnak a társadalmi konfliktusok megszűnésére van szüksége, és arra, hogy az emberek képesek legyenek „egymáshoz szeretettel fordulni” – fogalmazott.
Már csak egy nap van hátra ebből az „egészen szürreális” választási kampányból – mondta Vona Gábor, aki arra biztatott mindenkit, hogy menjen el szavazni, mert szerinte a választás végkimenetele a részvételi arányokon múlik.
„Akkor lesz kormányváltás, ha magas lesz a részvétel” – jelentette ki, hozzátéve: hetven százalék körüli részvételi arányra számít.
Budai Lóránt, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje az eseményen azt mondta: a kormányváltó hangulaton túl már a kormányváltó erő is adott, ez pedig a Jobbik.
„Szavazzanak a szívük szerint, szavazzanak az eszük szerint, ha ez a kettő nem is párosul minden esetben egymással” – fogalmazott.
A fórumon tiltakozók is megjelentek, akik megszólaltatták a müezzint, dudaszóval és több táblával is kifejezték a Jobbikkal szembeni ellenérzésüket, a párt egyes szimpatizánsai ezekre gyalázkodó kiáltásokkal reagáltak.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés 2018-as Választás

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Origo: a Kúria szándékosan érvényteleníthetett a Fidesz-KDNP kárára levélszavazatokat

Egyre biztosabb, hogy szándékosan érvénytelenítette a Kúria a sérült vagy saját címzésű bo…