A választás fejben dől el, le lehet váltani a Fidesz-kormányt, ha a választók el tudják képzelni, hogy más és máshogy vezeti az országot – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltje kedden egy lakossági fórumon Budapest XIX. kerületében.

A politikus, Zugló polgármestere (Együtt-PM) úgy fogalmazott: érzi, hogy a választók valami újat akarnak.
Azt is elmondta, azért vállalata a miniszterelnök-jelölti szerepet, mert szereti az országot, ezzel szemben azok, akik ma kormányoznak nem az országot, hanem az ország pénzét szeretik.
Hangsúlyozta: a politika nem a meggazdagodásról, kizsákmányolásról szól, hanem a társadalom szolgálatáról.
Ha valakiben nincs hazaszeretet, nem figyel oda az emberekre, akkor az ne menjen politikusnak. Magyarország közös országa lesz mindenkinek, amelyet közösen kell felépíteni egy együttműködő társadalomban – tette hozzá.
Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt hangsúlyozta, hogy le kell győzni az apátiát és a félelmet, mert, ha az emberek elmennek szavazni, akkor “a Fidesz el lehet zavarni”. A kormány azonban beültette az emberek fejébe, hogy félnie kell, de négyévente a választónál van a hatalom.
Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke, azt mondta, itt az idő arra, hogy minden demokrata felfigyeljen arra: több bennük az azonosság, mint a különbség.
Hozzátette, hogy a jelenlegi hatalom azért tud uralkodni, mert megosztják a társadalmat: fehérekre és feketékre. De az ország ennél színesebb, és a hatalom megtörésének kulcsa túllépni a megosztottságon.
Burány Sándor kerületi jelölt beszédében azt nehezményezte, hogy a parlamentben nincs “normális keretek között” vita, ezért azt szeretné, ha újra olyan Országgyűlésben ülhetne, ahol jobb- és baloldaliak normális párbeszédet tudnának folytatni az ország jövőjéről.
Kunhalmi Ágnes, Pestszentlőrinc-Pestszentimre képviselőjelöltje a fórumon azt mondta, szerinte a legfontosabb ma, hogy ne részegedjenek meg a vezetők a hatalomtól és szeressék a népet, amit szolgálni akarnak.

Budapest, 2018. február 27.
Molnár Gyula az MSZP pártelnöke beszél az MSZP-Párbeszéd és a Válasszunk! 2018 csoport fórumán a KMO Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban 2018. február 27-én. Mellette Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselőjelölt, Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, országgyűlési képviselőjelölt, Balázs Péter, a V18 csoport tagja, volt külügyminiszter és Bod Péter Ákos, a V18 csoport tagja, az MNB volt elnöke (b-j)
MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés 2018-as Választás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Origo: a Kúria szándékosan érvényteleníthetett a Fidesz-KDNP kárára levélszavazatokat

Egyre biztosabb, hogy szándékosan érvénytelenítette a Kúria a sérült vagy saját címzésű bo…