Választás 2018 – A Jobbik újra törvénymódosítással lépne fel a végrehajtói túlkapások ellen

0

A Jobbik újra benyújtotta az Országgyűlés elé azt a törvénymódosító csomagját, amely szerintük védelmet nyújthat a bajba került devizahiteleseknek a végrehajtói túlkapásokkal szemben.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt parlamenti képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a kormány kilakoltatási moratóriuma nem sikerült teljes körűre, ezért hetente kapnak hírt arról, hogy folytatódik a lakások kiürítése.
A Jobbik nem csak a választásig, de a probléma megoldásáig megtiltana minden kilakoltatást, továbbá megállítaná a tartozások mesterséges duzzasztását és a végrehajtói „vegzálást”. Utóbbiról szólva elmondta, nem engednék, hogy a végrehajtók levonásai veszélyeztessék az adósok létfenntartáshoz szükséges jövedelmeit.
Hangsúlyozta, a Jobbik emellett állami felügyelet alá vonná a bírósági végrehajtást, mert szerintük az abban dolgozó cégek jelenleg a „magyar emberek nyomorán” nyerészkednek.
Z. Kárpát Dániel kérdésekre válaszolva kifejtette, a kormányközeli médiumok azért terjesztenek alaptalan, hazug híreszteléseket a Jobbik elnökéről, mert Vona Gábor egyedüliként szorongathatja meg Orbán Viktor kormányfőt az áprilisi parlamenti választáson. Kijelentette, Vona Gábor egy tisztességes, keresztény családapa, akit soha senki nem vádolt meg azzal, hogy ellopott volna bárkitől, bármit, szemben a miniszterelnök környezetével. A Jobbik politikusa kitért arra is, hogy Vona Gábor évente több száz rendezvényen, fórumon vesz részt és ezeken nem tudja kiszűrni, kik lépnek oda hozzá.
Az ellenzéki politikust kérdezték Janiczak Dávid, a Jobbik alelnökének, Ózd polgármestérének nemi erőszakkal fenyegető kijelentéséről is, amire azt válaszolta, nem hiszi, hogy magyarázkodnia kellene egy több mint egy éve elhangzott, szerencsétlen mondat miatt, amely után az érintett elnézést kért, miközben a fideszes politikusok a „legválogatottabb aljasságok” miatt sem mondanak bocsánatot.
Újabb kérdésre elmondta, többször figyelmeztették már a kormányt, hogy a letelepedési kötvények értékesítésénél nem megfelelően szűri ki a biztonsági kockázatokat. Megismételte, a Jobbik kormányra kerülése esetén végelegesen megszüntetné a kötvények forgalmazását, és akár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az eddigi vásárlókat egyesével újra átvilágítsák.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés 2018-as Választás

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Origo: a Kúria szándékosan érvényteleníthetett a Fidesz-KDNP kárára levélszavazatokat

Egyre biztosabb, hogy szándékosan érvénytelenítette a Kúria a sérült vagy saját címzésű bo…