Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy az esetkocsi átadása jó alkalom arra, hogy tiszteletüket fejezzék ki az ajkai mentőállomáson dolgozóknak áldozatos munkájukért.

Fenyvesi Zoltán

Fenyvesi Zoltán a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke elmondta, hogy a százhuszonnyolcadig mentőautó érkezett Ajkára az országosan kiosztott százkilencven háromból. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult Ajkán az egészségügyet ellátó rendszerben, mint például az Ajkai Magyar Imre kórházban a CT beszerzése, a légzés funkciós labor beszerzése, vagy a pl. a fertőző osztály felújításának megkezdése. Bízik abban, hogy ezekkel a fejlesztésekkel, és az új esetkocsival minél hamarabb juthatnak orvosi ellátáshoz, szakszerű segítséghez a rászorulók, ezáltal hamarabb gyógyulhatnak is.
Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, hogy talán kevesen hittek abban, hogy azok a fejlesztések megvalósulnak, amelyeket a kormányzat ígért, de láthatjuk, hogy sorra kapják az új esetkocsikat a mentőállomások szerte az országban. Elmondta továbbá, hogy az OMSZ új beszerzési tendere is lezárásra került, és kormányzati forrásból 117 új mentőautót tudnak vásárolni a jövőben a jelenlegi százkilencven három mellé. Tavaly 1,3 az idén 1,9 milliárd forintot adott a kormány arra, hogy további mentési eszközöket is tudjunk cserélni. -tette hozzá a főigazgató.

Elmondta, hogy az ajkai bajtársak egy évben 4000 esetet látnak el, valamint megyei szinten 1,5 millió kilométert futnak ezek az esetkocsik, így ismét jó helyre került ez a magas szintű eset kocsi. Az esetkocsi átadását követően az OMSZ főigazgatója rögtönzött állomány gyűlést tartott, ahol az állomány véleményét is kikérte fejlesztési kérdésekben.

Fotó : Rednágel Zsuzsanna

rzsu

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …