Timmermans: előremutató a Soros Györggyel folytatott évtizedek óta tartó együttműködés

0

A Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató, az amerikai befektetővel Brüsszelben folytatott csütörtöki megbeszélésen ismételten hangsúlyt kapott a jogállamiság, a nyitott társadalmak és a demokrácia melletti határozott elkötelezettség – közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

Timmermans újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a legalább két évtizedes múltra visszatekintő tárgyalások alkalmával rendszerint ugyanazok a témák kerülnek elő: hogyan lehet megerősíteni Európa egységét.
Noha Európa felosztottsága megszűnt, valódi egyesítése még éveket vesz igénybe. Aláhúzta: ez nagy feladat, s Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát Soros György is.
“A megbeszéléseken előkerülnek a közép-, és kelet-európai, valamint a nyugat-balkáni események mellet a nyugati országok helyzete is, és az, hogy ezek esetében milyen eredményeket szeretnénk elérni” – fogalmazott.
Ez történt ma reggel is, ahogy már sok-sok éve mindig – tette hozzá. Timmermans elmondta, munkája és tevékenysége teljes mértékben átlátható, a Soros Györggyel tartott rendszeres találkozásai szerepelnek a mindenki számára hozzáférhető bizottsági eseménynaptárban.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Charlie Watts előtt tiszteleg a zenészvilág

A zenészvilág legnagyobb sztárjai emlékeztek Charlie Watts-ra, a Rolling Stones kedden elh…