Tekézőknek a zalaiak ellen is csak szépítésre futotta Ajka Kristály SE – Zalaegerszegi TK 1 – 7 (3258 – 3479)

0

A Teke Szuperliga tizennegyedik fordulójában az Ajka Kristály a második helyezett Zalaegerszegi TK-t fogadta a tósokberéndi tekepályán.

Egyéni eredmények:

Ajka Kristály: Városi László 548 fa, Kovács Gábor 542, Tóth László 511, dr. Tóth Zoltán 526, Fodor Szilárd 573, Nagy Lajos 558.

A bajnokságban a második helyen álló Zalaegerszegi TK rendkívül nehéz ellenfél volt, hiszen eddig egyetlen vereséget szenvedtek, a listavezető, világválogatottakat felvonultató Szeged előtt kellett meghajolniuk. A többi ellenfelét elsöprő fölénnyel győzték le a zalaiak. Az őszi idényben a Kristályt is 8 – 0-ra.

Az első párosoknál már behozhatatlan előnyt szerzett az egerszegi együttes, hiszen Fehér Zoltán pályacsúccsal, 612 fával kezdett. A zalai páros 101 fával húzott el. A második párosoknál 97 fával növelték előnyüket, s ezzel 4 – 0-ra vezettek. Az utolsó párosoknál a vendégek csak 23 fával dobtak többet, ebben a harcban Nagy Lajos 15 fával megverte ellenfelét, így ismét csak a szépítés sikerült. Fodor Szilárd ellenfele 611 fát dobott, az ajkai játékos 38-al kevesebbet. Összességében a Zalaegerszeg 221 fával többet gurított, s megérdemelte a 7 – 1-es győzelmet.

A Kristály játékosai most sem okoztak csalódást, de a hatalmas tudásbeli különbséggel, válogatottak ellen lehetetlen volt boldogulniuk. Amit megtehettek, becsülettel küzdöttek, de ez csak szépítésre volt elég. A hatodik, hetedik és a nyolcadik helyet három tizenegy pontos csapat foglalja el, minimális szettpont különbséggel a Kristály jelenleg a nyolcadik helyen áll. A következő fordulóktól hasonló képességű csapatok ellen valószínűleg megnyílik a lehetőség a pontgyűjtésre, s remélhetőleg ezt az ajkaiak ki is használják. 

A tizenötödik fordulót február 24-én, szombaton játsszák le. A Kristály a tizenegyedik helyezett Balogonyum TK-hoz utazik. A mérkőzés 13 órakor kezdődik.


Ifjúsági mérkőzés:

Ajka Kristály SE – Zalaegerszegi TK

4 – 0 (1117 – 1024) 

Egyéni eredmények:

Németh Máté 551 fa, Tóth Martin 566.

A Kristály ifisták remekül játszottak az első helyezett Zalaegerszeg ellen. Németh Máté 24 fával volt jobb ellenfelénél, Tóth Martin pedig 69-el dobott többet a zalai játékosnál. Összességében a Kristály 93 fával ütötte ki a listavezetőt, s megérdemelten harcolták ki a 4 – 0-s győzelmet, ezzel stabilizálták hetedik helyezésüket.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…