Szilágyi: a Jobbik vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Semjén Zsolttal szemben és feljelentést tesz

0

A Jobbik vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel szemben és feljelentést tesz vesztegetés gyanújával – közölte Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus értékelése szerint a kormánypárti megszólalók és sajtó hazugságokkal próbálják leplezni a kereszténydemokrata politikus „helikopteres luxusvadászatát”, éppen csak azt nem mondták, hogy „beszéltek a Mikulással, aki azt mondta, hogy a rénszarvasok igenis repülnek és csak helikopterrel lehet őket vadászni”.
Szilágyi György azt közölte: Semjén Zsolt svédországi vadászatait Farkas József vállalkozó fizette, akinek fiával közös luxembourgi székhelyű offshore cége, a Lifetree Holding tulajdonos egyebek mellett a Kék Duna Wellness Hotel Ingatlan Kft.-ben, a Száz Magyar Falu Vidékfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Kft.-ben, továbbá a cégcsoporthoz tartozik két újság és három szálloda, a ráckevei Duna Relax & Event Hotel, a noszvaji Oxigén Hotel, Tündérkert Hotel Rendezvényközpont.
A jobbikos politikus szerint a cégcsoportnak köze volt a Híd a munka világába programhoz és a Türr István Képző és Kutató Intézet egy 31 millió forintos programjához.
Mint mondta, a cégek 2012 és 2017 között, a vadászatok éveiben összesen 800 millió forint értékű közbeszerzést nyertek el és további 10 alkalommal pályáztak vissza nem térítendő uniós forrásra, amelynek során közel 600 millió forintot kaptak.
Összeadva a család 1,3 milliárd forintot tudott profitálni, ehhez Semjén Zsolt barátsága nélkül nehezet jutottak volna hozzá – jelentette ki Szilágyi György, aki szerint a miniszterelnök-helyettesnek a mintegy 25 millió forint összértékű vadászatokat fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában.
Azt kérte a parlament mentelmi bizottságától, hogy mielőbb vizsgálja ki az ügyet. Azt is megfogalmazta, ha a hatóságok nem vizsgálják a vesztegetés gyanúját, akkor a Jobbik kormányt alakítva teszi meg azt.
Szilágyi György kérdésre nem kívánta kommentálni, hogy az LMP március 19-ig szabott határidőt az MSZP-nek az együttműködésről szóló tárgyalásra. Azt ugyanakkor megjegyezte: felelős ellenzéki pártnak nem visszaléptetésekkel kellene foglalkoznia, hanem mozgósítani. A választók vannak annyira felnőttek, hogy ki tudják választani a legerősebb jelöltet – tette hozzá.
Egy másik kérdésre azt is közölte: a választás után érdemes megnézni, hogy milyen helyzetet alakítottak ki a választók és kik azok, akikkel tudnak együtt dolgozni.
Megkérdezték az MSZP-ről is, amire úgy válaszul korszakváltás igényét fogalmazta meg és felvetette: hogyan lehetne bármilyen formában együttműködniük azokkal a pártokkal, akik „ehhez az elmúlt 28 évhez kőkeményen hozzájárultak”?
Mint szóvá tette, az MSZP háromszor volt kormányon és egyszer sem csinált elszámoltatást. „Minek kellene mondjuk egy Jobbik Magyarországért Mozgalomnak egyezkedni mondjuk az MSZP-vel?” – kérdezte.
A képviselő a Momentum felvetésére, miszerint a Jobbiknak és az MSZP-nek együtt kellene működni, azt felelte: a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt és nem az a megfelelő út, hogy feltételeket szabnak nekik. Nem hisz abban, hogy ha egy pártot meg egy pártot összeadnak, abból két párt lesz – fogalmazott, kifejtve: kétli, hogy összeadódik a két párt szimpatizánsi gárdája.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Mik a bandázs zsinórok és mire használhatóak?

A bandázs zsinórok, más néven szövetzsinórok, sokoldalú eszközök, amelyek számos területen…