Rájásoknál már virágzik az „aranyeső” – Tizenkét aranyérem Szombathelyről

0

A tavasz egyik kedvelt virága, az aranyeső májusban kezdi megmutatni aranyszínű fürtjeit. A Rája ’94 Úszóklub Ajka fiatal versenyzői ezt másképpen gondolták, ők két hónappal előre hozták a virágzást, hiszen a Szombathelyen rendezett Nyugat-dunántúli Régi Bajnokság első fordulóján hatalmas „aranyeső” zúdult rájuk. A kis csapat összesen húsz érmet szerzett, ebből tizenkettő arany-, három ezüst-, és öt bronzérem. Ennyi éremmel gazdagították csodálatos éremgyűjteményüket.

Az „aranycsapat”: Farkas Dóra szenzációs bravúrt hajtott végre, hiszen öt számban indult, s ötször állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az aranyéremért. 200 háton, 200 mellen, 200 gyorson, 400 vegyesen és 1500 gyorson ért első célba, így szerezte meg a példátlan „mesterötöst”. Született egy „mesterhármas” is: Szabó Dávid 200 háton, 400 vegyesen és 1500 gyorson szerzett aranyérmet. Szóka Júlia 200 mellen és 1500 gyorson volt a legjobb. Palkovics Adél 200 pillangóban végzett az első helyen, Újvári Dorina pedig 200 mellen.

Ezüstérmesek: Szóka Júlia 200 háton és 200 gyorson, Palkovics Adél 400 vegyesen állhatott a dobogó második fokára.

Bronzérmet szereztek: Palkovics Adél 200 mellen, Újvári Dorina 200 háton és 400 vegyesen, Burján Barnabás 200 háton és 200 mellen ért harmadikként célba.

A két edző, a Győrből visszatért Farkas András és Bujna Lilla büszke lehet csapata teljesítményére, hiszen irányításukkal ismét bizonyították a sportolók, hogy a kemény munka jutalma a sok-sok csillogó érem „aranyeső” formájában! Az „éremzápor” után új lendületet merítve készülnek a további nagy megmérettetésekre. Remélhetőleg a meteorológiai hasonló „éremesőről” gondoskodik…!

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…