Puskás: a Fidesz és a KDNP a szigorú határvédelem képviseletére kéri a kormányt

0

A Fidesz és a KDNP arra a kéri a kormányt, hogy a két bangladesi gazdasági migráns szerdai strasbourgi tárgyalásán is határozottan képviselje a szigorú határvédelmet – mondta Puskás Imre szerdán a közmédiának.

A Fidesz szóvivője emlékeztetett: szerdán folytatódik a strasbourgi bíróság nagy kamarája előtt a két bangladesi gazdasági migráns ügye, amelyben a migránsokat a Magyar Helsinki Bizottság képviseli.
Kiemelte: a Soros által finanszírozott Magyar Helsinki Bizottság azért perelte be Magyarországot a tranzitzóna miatt, mert gyengíteni akarja a határvédelmet, és rá akarja kényszeríteni az országot a migránsok befogadására. Ezt Soros György érdekében teszik – rögzítette a kormánypárti politikus.
Puskás Imre hozzátette: tavaly márciusban a strasbourgi bíróság Magyarországot elmarasztalta a két bangladesi ügyében arra való hivatkozással, hogy őket fogva tartották a tranzitzónában, és ezért több milliós kártérítésre kötelezték Magyarországot; a helsinki bizottság számára szintén több milliós perköltséget ítéltek meg.
A fideszes politikus szerint elképesztő, hogy azért, mert Magyarország betartja az Európai Unió törvényeit, azért mert megvédi a schengeni határokat és betartja a migrációval, illetve menekültüggyel összefüggő törvényeket, el akarják marasztalni.
Ezért a magyar kormány fellebbezett a bíróságnál – jelezte Puskás Imre, hozzátéve: egyértelmű, hogy a magyar törvények továbbra is tiltják és kizárják azt, hogy illegális migránsok lépjenek Magyarország területére. Ez a jövőben is így lesz – rögzítette.
A szóvivő szerint a magyar választók, a magyar emberek az országgyűlési választáson egyértelműen döntöttek, és egyértelműen foglaltak amellett állást, hogy azt a menekültpolitikát kell folytatnia a kormánynak, ami arról szól, hogy nem szabad migránsokat beengedni Magyarország területére.
Magyarország maradjon magyar ország és ne legyen bevándorlóország – hangoztatta.
Az is látszik – folytatta -, hogy ezt Soros György nem akarja elfogadni, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az uniós országok torkán “lenyomja” a kötelező kvótát, és betelepítse Európába és Magyarországra is a migránsokat.
Az, hogy a szerdai tárgyaláson a helsinki bizottság azt szeretné elérni, hogy meggyengítse a magyar határvédelmet, egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy Magyarországra is rákényszerítsék a kötelező betelepítési kvótát.
A Fidesz és a KDNP arra a kéri a kormányt, hogy ezen a tárgyaláson is határozottan képviselje a szigorú határvédelmet – mondta Puskás Imre.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Születendő gyermek gondolatai

Csak is velem lehet teljes az életed Gyermeknap van. Ma ezért is többször gondolsz rám, ma…