Nyugdíjas Majális Ajkán

0

Több, mint száz nyugdíjas töltött együtt egy vidám napot Ajkán, a Civil Ház udvarán, ahová a város nyugdíjasait várták a szervezők.

A szépkorúak részére különféle vetélkedők álltak rendelkezésre 2018. május 16-án 10 órától 15 óráig, a nap végén pedig 9 kategóriában díjazták a legjobbakat.

A vetélkedők mellett a színpadon folyamatos volt a szereplés, minden nyugdíjas klub külön-külön műsorral készült az eseményre, és a felkészülésük sikerességét tapsvihar követte.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a bűnmegelőzésre, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének erősítésére, az áldozatvédelemre, a lakosság és a megyébe látogató hazai, illetve külföldi turisták biztonságára.  Ennek érdekében komplex bűnmegelőzési projektet indított „FÓKUSZBAN A BIZTONSÁG” címmel.

Az idősek biztonságának további növelése érdekében tovább fejlődik a megyénkből indult, de azóta országosan is elterjedt idős bűnmegelőzési kortárssegítő program, amely egyedülálló módon segíti az időseket biztonságuk növelésében. Ezzel maguk az érintettek is aktív szereplőivé válnak az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésének. A képzett kortárssegítők az idősek nyelvén, saját lakókörnyezetükben adnak prevenciós tanácsot kortársaiknak. Amennyiben gyanús személy megjelenését vagy veszélyeztető eseményt észlelnek, azt azonnal jelzik a rendőrség felé, de idős kortársaikat is figyelmeztetik. A megyei kortárssegítő hálózat taglétszáma jelenleg 145 fő, ami az elmúlt években folyamatosan növekedett.  A projekt során speciális képzési programok, szakmai fórumok indulnak a kortárssegítők számára, amelynek köszönhetően számuk és munkájuk hatékonysága tovább növekszik majd.

Az Ajkai Rendőrkapitányság folyamatosan kapcsolatot tart a helyi idős kortárssegítőkkel, így lehetőség szerint közös bűn- és baleset-megelőzési programokkal segít az időseknek az áldozattá válás elkerülésében. A Nyugdíjas Majálison a szépkorúak próbára tehették közlekedési tudásukat az előre felállított „lábbal” hajtós gokarttal, és a „részeg szemüveg” segítségével megtapasztalhatták, milyen az, ha valaki ittas állapotban vesz részt a közúti közlekedésben.

A rendezvényen a rendőrök ezenkívül tájékoztatták az érdeklődőket a vagyonvédelemről, az árubemutatók veszélyeiről és a segélyhívó telefonszámok használatáról.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …