Nemzetközi tájfutóversenyen arany – és ezüstérem – Ládi János 67 évesen is fiatalosan remekel

0

A Bakonyi Tájfutó Klub Ajka elnöke és 67 éves szenior válogatott versenyzője még mindig fiatalos lendülettel futja a kilométereket. A minap a Homokháti Jonathermál Kupa háromnapos nemzetközi tájfutó versenyen szerepelt Fischerbócsán, ahol egy arany- és két ezüstérmet nyert.

 A Maccabi Vívó és Atlétikai Club Tájékozódási Futó Szakosztálya rendezésében tizennégy országból mintegy négyszáz induló taposta a homokot melegben, esőben, éjjel, nappal, egyéniben és váltóban egyaránt a Fischerbócsa – Kiskunmajsa – Szank változó futhatóságú területén. A terep egyes részei változatos tájékozódást és megfontolt tempóváltást igényeltek a versenyzőktől.

Ládi János valamennyi futamon elindult. Időrendben: szombaton délután volt a háromfordulós verseny első szakasza, ahol magabiztos futással közel négy perc előnyt szerzett. Este fél tízkor indult az éjszakai verseny Kiskunmajsán, a Thermál-fürdő környékén. Az ajkai versenyző minimális különbséggel a második helyen végzett.

A fotókat Ládi Jánosné készítette

Vasárnap délelőtt következett az egyéni verseny második fordulója. A változó eredmények következtében tovább nőtt az előnye az összetett versenyben.

Kora délután indult a kétfős váltóverseny az ötven év feletti korosztályban, ahol két futamon kellett teljesíteni. Ládi János váltótársa a Balatonalmádi versenyzője volt. A magabiztosság ezúttal is az előnyüket szolgálta, hiszen remek futással a Norvég váltó mögött a második helyen végeztek. Eddig két ezüstérem két nap alatt.

A verseny harmadik napja az aranynap volt: hétfőn már egy hosszabb pálya várt a sportolókra, hogy eldöntsék az összetett verseny végeredményét. Ládi Jánosnak a közel hatperces előny elég volt a végső győzelemhez, a háromnapos megterhelő verseny után is frissel „futott” fel a dobogó legfelső fokára az aranyéremért!

És ez a nemzetközi szereplés sem meglepetés, hiszen a hetvenedik éve felé is rohamosan közeledő ajkai válogatott versenyző ismét bizonyította kitartását, rendkívüli küzdőszellemét!

Ládi János jóval több mint négy évtizede „kibérelte” a dobogót, többnyire a legfelső fokát, de néha előfordul, hogy a másodikon jut neki hely. Ezen a versenyen a dobogó teteje mellett kétszer is minimális különbséggel egy lépcsővel lejjebb kellett lépnie jóval fiatalabb vetélytársai mellett. Egy biztos: a hetvenedik, majd a nyolcvanadik születésnapját is valamelyik verseny dobogóján ünnepli…! Addig úgy sem nyugszik…!

A fotókat Ládi Jánosné készítette

 Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…