NÉGY AJKAI DÍJ A MEGYEI GÁLÁN – Két idős és két ifjú a legjobbak között

0

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az ünnepek előtt rendezte meg Veszprémben a megyei önkormányzat és sportszövetség a Megyeháza Szent István-termében az idei év legjobb Veszprém megyei sportolóinak és sportvezetőinek díjkiosztó ünnepségét. A kiváló eredményeket elért versenyzők ünnepélyes keretek közt kapták meg elismeréseiket.  

A Himnusz után Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket rendkívül kedves szavakkal. – A sport szorgalomra, kitartásra, önfeláldozásra, tettrekészségre és nemes küzdelemre tanít. Nemcsak az egyénre, hanem a társadalomra is hatással van. A gála méltó alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk a kiváló eredményeket elért sportolóknak. A szülőknek, edzőknek, klubvezetőknek és aktíváknak szintén hálával tartozunk. Ezek a sportolók bizonyítják, hogy érdemes a jövőbe fektetni, szükségünk van az olyan fiatalokra, akik kitartó szorgalmukkal példát mutatnak másoknak. A sportteljesítmények igazi elismerése a társadalmi elismerés, megyénkben pedig az emberek megbecsülik ezeket a szép eredményeket. Mindannyian kapunk lehetőséget, ki többet, ki kevesebbet. Mindenkinek azt kívánom, hogy használja ki a sport adta lehetőségeket. További sikereket kívánok – fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke.

A hagyományos év végi rendezvényen elsőként a Tüskés Endre-díjat adták át, amellyel a megyei sporthivatal volt igazgatójának emléke előtt tisztelegtek. 2005-ben alapították a Tüskés Endre-díjat, amelyet évente legfeljebb hárman kaphatnak meg kiemelkedő közösségi munkájukért, és akik hosszú ideje tevékenykednek a térség sportjáért. A volt megyei sportvezető emléke előtt tisztelgő kitüntetést az elmúlt tizenkét évben mindig Tüskés Endre édesanyja, Tüskés Tivadarné adta át, ő azonban az idén 95 éves korában elhunyt. Az elismeréseket az idén a névadó fiától, Tüskés Pétertől vehették át a kitüntetettek. A három díjazott közül két sportoló ajkai volt: Ládi János válogatott tájfutó, a Bakonyi Tájfutó Klub elnöke; Mag Éva, a Megyei Természetjáró Szövetség elnöke. Mindketten hosszú évtizedek óta érik el sikereiket sportágukban.

Ezt követően az idei teljesítményük alapján a megyei legjobbjainak megválasztott sportolóknak adták át a díjakat. Tizenhárom kategóriában választották meg 2017 legjobbjait. Szinte felsorolni lehetetlen megyénk legjobb sportolóit, de a 8400 Infó.hu lehetett annyira elfogult, hogy a két kitüntetett ifjú ajkai versenyzőre figyelt. Az esztendő legkiválóbb megyei sportolói között van a gyermek kategóriában Gaál Zsóka kétszeres Európa-bajnok, és négyszeres világbajnoki ezüstérmes sakkozó, valamint Erdélyi Virág, a Sun-Dome SE Ajka serdülő karate versenyzője.

Amikor a legjobb megyei sportolók egymás után átvették a díjakat, mindenkit tapssal köszöntöttek – teljesen megérdemelten. Igazán jól eső érzés arra gondolni, hogy két idősebb és két ifjú ajkai versenyző is bekerült Veszprém megye legjobbjai közé. Mind a négyen számos nagy versenyen állhattak a dobogó valamelyik fokára, országos, nemzetközi hírnévre tettek szert eredményeikkel! 

Tollár Sándor

Fotón Gaál Zsóka edzőivel
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Mindenszentek – Megidézzük az ajkai sportolók és sportvezetők emlékét

Mindenszentek ünnepe és halottak napja jó alkalom a hálaadásra, az emlékezésre, mindazokra…