Mielőbbi gyógyulást, Kovács Attila (Tasak)

0

Így egyszerűen: „Tasak”. Hiszen minden futballszurkoló tudja, kiről is van szó. Aktív játékos korában és edzőként is Ajkán mindenki így ismerte. Soha nem sértődött meg becenevén, sőt, büszkén vállalta, mert tudta, hogy ez a szeretet és a megbecsülés jele. Azt, hogy Kovács Attila van beírva az igazolványában, legfeljebb csak hivatalos helyen veszik figyelembe. Az Ajkai Bányász, az Ajka Hungalu egykori labdarúgója a hatvanas évei közelében is igazi sportember. Akik rendszeresen kijártak a nyolcvanas-kilencvenes években az említett csapatok mérkőzéseire, azt mondják, az utóbbi idők egyik legjobb és leggólerősebb védőjátékosai közé tartozott. És edzőként is sikeresen szerepelt csapataival.

Az utóbbi hetekben sok szurkoló kérdezte, mi történt a „Tasakkal”, akit mostanában nem láttak a városban, és az öregfiúk labdarúgói körében sem. Nos, a labda most egy kicsit messzire „pattant” Kovács Attilától… Azon a bizonyos újév utáni keddi napon az egykori kitűnő jobbhátvéd előbb a győri, majd az ajkai intenzív osztályra „költözött”. Nem mintha nem érezte volna jól magát családja és focistatársai világában, egy váratlan és igen súlyos agyvérzés változtatta meg szokásos programját. A műtét után több napig kómában volt, amelyből a napokban már felébredt, de sajnos a beszédével még komoly problémák adódnak. A Magyar Imre Kórház második emeleti intenzív osztályának „csapata” mindent elkövet, hogy a népszerű sportember mihamarabb a gyógyulás útjára lépjen.

Attila a kórházi kezeléseket igazi sportemberhez méltóan viseli, példamutató beteg, akárcsak a futballpályán volt játékos korában. Ezért bízunk abban, hogy az erős akarata előbb-utóbb jobbra fordítja a sorsát. Hiszen, mint korábban többször mondta, a sportnak köszönhette, hogy az erős szervezete nagyon sokat kibírt.

Attila, „Tasak”! Nagyon sokan szurkolunk, hogy a labdarúgástól edzett szervezeted a betegséggel folytatott küzdelemben is diadalmaskodjék!!! Kívánjuk, hogy gyorsan gyógyulj meg, mert sportszeretetedre sokan szeretnének még támaszkodni!

Mindnyájan szeretnénk mielőbb viszontlátni, mert Neked a sportemberek között van a helyed és nem a kórházban! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …