Megalakult a Jobbik parlamenti frakciója, Gyöngyösi Márton a frakcióvezető

0

Megalakult a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja, frakcióvezetőnek Gyöngyösi Mártont választották – jelentette be Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő csütörtökön, az ellenzéki párt rácalmási kihelyezett frakcióülését követően.

Mirkóczki Ádám közölte, hogy Gyöngyösi Márton munkáját két általános frakcióvezető-helyettes – Volner János és Farkas Gergely – mellett további három frakcióvezető-helyettes és egy frakcióigazgató segíti. Utóbbi Bana Tibor lesz, aki alapvetően adminisztratív feladatok lát majd el.
Az MTI kérdésére elmondta, hogy a parlament alelnökének Sneider Tamást jelölik.
Gyöngyösi Márton közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság elnökének Mirkóczki Ádámot, míg a vállalkozásfejlesztési bizottság elnökének Z. Kárpát Dánielt jelölik. Hozzátette, további hét alelnököt is jelölnek a bizottságokba.
Mirkóczki Ádám kérdésre elmondta: Vona Gábor „nem veszi át” a mandátumát, Janiczak Dávid ózdi polgármester viszont igen, és 30 napja lesz arra, hogy a polgármestersége miatti összeférhetetlenséget megszüntesse, parlamenti mandátumát visszaadja. Megjegyezte, hogy a Jobbik országos listája alapján automatikusan feltöltik a parlamenti helyeket a soron következő két jelölttel, vagyis Rig Lajossal és Potocskáné Kőrösi Anitával.
A Parlament épülete köré az alakuló ülésre felállítani tervezett kordon elbontásáról azt mondta: szerintük rossz üzenet, ha a kormány, amely ekkora felhatalmazást kap, „az őket tapsoló emberek véleménye mellett az őket okkal kritizáló emberek véleményének nem ad teret”. Úgy vélte, sem rendőrségi élőlánccal, sem kordonnal a Kossuth teret lezárni nem lehet, ezért az akció élére állnak, a hozzájuk csatlakozókat pártállástól függetlenül örömmel veszik.
Mirkóczki Ádám kiemelte, hogy sem a május 12-ei tisztújítás, sem személyi kérdések, sem Vona Gábor további sorsa nem volt napirenden. A lemondott pártelnök ügyvezető elnökként részt vett a frakcióülésen, de „két lépés távolságot tart a Parlamenttől és a pártpolitikától is”.
Kérdésre megjegyezte: nem fél attól, hogy olyan pártvezetés alakul meg, amely mandátumok visszaadására, képviselők visszahívására kéri fel az érintetteket. Nem tart attól sem, hogy az új pártvezetés alapjaiban rengeti meg a párt politikáját vagy a frakció összetételét.
Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: 26 fővel megalakult a 2018-as Országgyűlés legerősebb ellenzéki frakciója, amely elsők között hozott döntést arról, hogy a Jobbik tovább halad a nemzeti-néppárti úton, ezt a pozíciót őrzi. A választási kampányban megfogalmazott programjukat és a rájuk szavazó 1,3 millió választópolgárt az Országgyűlésben és az utcán is képviselni kívánják – fűzte hozzá.
Kiemelte: azon lesznek, hogy konstruktív ellenzékként a nemzet javát szolgálják. Minden javaslatukkal a néppárti jelleget kívánják erősíteni és „az elszegényedő, elvándorláson gondolkodó, teljes lecsúszásba tendáló néprétegeket” felkarolni – tette hozzá.

Rácalmás, 2018. május 3.
Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, megválasztott frakcióvezető a párt frakciójának alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón Rácalmáson 2018. május 3-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Ezekben a színekben a flip-flopok sosem mennek ki a divatból! Íme, a legjobb modellek!

A flip-flopok évről évre visszatérnek a nyári divat porondjára, miközben bizonyos színek s…