Magyargyalázó számot játszottak a Sepsi OSK idegenbeli mérkőzése előtt

0

Magyargyalázó, erőszakra uszító, rendkívül vulgáris népzene-feldolgozást játszottak le a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatnak a Juventus Bucuresti elleni, hétfői idegenben vívott mérkőzése előtt – közölte a Főtér.ro portál.

A népzene-feldolgozás a Bukarest melletti Voluntari stadionjában – melyet a Juventus hazai pályaként használ – fél órával a mérkőzés előtt volt hallható, amikor a csapatok melegítettek.
A Juventus vezetői tévedésből használt adathordozóval magyarázták az esetet, hozzátéve, hogy a stadiont és a bemondót is a FC Voluntaritól bérelték.
Az elsőosztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) közleményben ítélte el a történteket, a szövetség részéről pedig Radu Visan főtitkár hívta fel Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatóját, hogy elnézést kérjen a történtekért és szigorú büntetést helyezzen kilátásba a Juventus számára.
Közleményben ítélte el a történteket a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) is. A szövetség nyomatékosította: a mérkőzéseket a fair-play és a verseny szelleme kell, hogy jellemezze, nem pedig a gyűlölet és az erőszak szelleme. A szövetség közölte: az ügyet a fegyelmi bizottsága vizsgálja meg, mely a mérkőzésről készült hivatalos jelentést veszi alapul az álláspontja kialakításakor.
Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatója az MTI-nek elmondta: az uszítás bekerült a mérkőzés hivatalos jelentésébe, ezért a Sepsi OSK csak azt várja el, hogy az illetékes szervek végezzék a dolgukat. A klubvezető hozzátette: tudomása szerint egy brassói magánszemély ügyészségi feljelentést is tett az ügyben.
A Sepsi OSK a pályán állt bosszút a történtekért: 2-0-ra legyőzte a Juventust, és ezzel a Liga 1-ben bennmaradást jelentő helyre lépett előre a tabellán.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Amerikai elnökválasztás – Biden: a beiktatás után két hónapon belül állampolgárságot kapnak az illegális bevándorlók

Elnöki beiktatása után két hónapon belül állampolgárságot kapnak az illegális bevándorlók …