Levelesládánkból – A történet egy vállalkozásról, egy lehetőségről és egy támogatási rendszerről szól

0

Egy történetet szeretnék megosztani önnel, és önön keresztül az olvasóival. A történet egy vállalkozásról, egy lehetőségről és egy támogatási rendszerről szól.

17 éve vagyok egyéni vállalkozó. Mostanra sikerült felfejleszteni a vállalkozást, nagyon sok a megrendelésem, viszont sajna kicsit túlköltekeztem, így kisebb fizetési nehézségem támadt. Össze is ült a családi kupaktanács, hogy most mitévők legyünk: több a megrendelés, mint amit bírok, viszont embert nem tudok felvenni, mert jelenleg és remélem átmenetileg nincs meg a rávaló. A nagybátyám javasolta, hogy vegyek fel embert támogatással (mint kiderült neki is van 2 támogatott alkalmazottja). Elkezdtük bújni a netet mi is, és elsőre szimpi volt, így elmentünk a munkaügyi központba (vagy ahogy most hívják a járási hivatal foglalkoztatási osztályára) érdeklődni. Kiderült, hogy van egy úgynevezett Ifjúsági Garancia Program (IGR), mely segítségével fel tudok venni 25 év alatti emberkét. Kicsit húzódoztam, mert vannak tapasztalataim a mai fiatalokról… de a feleségem meggyőzött, hogy vágjunk bele, mert nem fogok bírni a megrendelőkkel. Tavaly decemberben találtam is embert és felvettem támogatással. Elmondhatom, hogy nagyon jó döntés volt. 4 hónapja dolgozik, fiatal, lelkes, jobban bírja a strapát, mint én, és olyan ötletei vannak, amik nekem eszembe se jutnának és a vevők pedig csípik az újítást, a programból pedig kapok 217.000 Ft támogatást havonta, melyből ki tudom fizetni, így lassan ismét nyereséges vagyok. Menet közben az is kiderült, hogy a haverja, akinek nincs iskolája szakmát is tud szerezni a program keretében, ingyen, sőt némi pénzmagot is kap közben (lehet, ha beindul a szekér és hogy ha végez a tanfolyamon őt is felveszem)

Hogy miért írtam le a történetem? Egyrészt a feleségem mondta, hogy ez olyan sztori amit meg kéne írni, másrészt lehet, hogy másnak is segítség ez az infó, amit a nagybátyótól kaptam, és más vállalkozónak is jól jönne egy ilyen támogatás.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …