Klenáncz József és a Dömsödi Autocross

0

Interjú Klenáncz Józseffel, aki Július 7-8-án, Dömsödön a VLG – MEINHART Kupán áll rajthoz a Super Buggy versenyautójával, az Autocross Országos Bajnokság negyedik fordulóján.

Klenáncz József
VLG – MEINHART Kupa
2018.07.07-08. – Dömsöd

Mielőtt erről kérdeznélek, mesélnél az eddigi autocross-os pályafutásodról?
– A pályafutásom idáig úgy alakult, hogy Buggy 1600 kategóriában 2016-ban bajnok tudtam lenni mely előtt volt egy harmadik hely is. Majd 2017-től Super Buggy kategóriába mentem, ahol 2017-ben a dobogó harmadik fokán tudtam végezni az év végén. Nem ez volt számomra a legnagyobb öröm, hanem az, hogy fiam Szabolcs, Zóna, Magyar, illetve Ausztria Bajnoka lett ebben a kategóriában! Ez kemény munka és hatalmas teljesítmény volt tőle!

Ezúton is köszönöm a csapatnak Korona Zolinak és Zsiba Mihálynak (Mizónak) az áldozatos munkájukat! Nélkülük nem ment volna! Köszi fiúk!

Mentél tavaly is már itt dömsödön. Hogy tetszik a pálya, mit is vársz el magadtól?
– A Dömsödi pálya hiába hazai terep és a szívem csücske, akkor is azt kell mondanom, hogy sajnos nem érzem a ritmusát. 10 éves pályafutásom alatt sem tudtam menni rajta egy jó ízűt! Na de majd most megpróbálok egy jó ritmust felvenni, és a dobogó valamely fokát megcélozni!

Mit lehet tudni a jelenlegi versenyautódról?
– Az autóm egy Mitsubishi EVO IX motorral ellátott, 500 LE és 750 NM nyomatékú szöcske, mely Kulin Papának köszönhetően két éve kifogástalanul működik! Persze ez csak egy pillanatnyi állapot, mert ebben a sportban mindig az jön, ami még nem volt! Itt semmi sem biztos, és semmi sem papírforma!

 Végezetül milyen eredménnyel lennél elégedett és mit üzensz a kilátogató szurkolóidnak és a nézőknek?
A magyar bajnokság már eldőlt. Ábrahám Karcsitól ezt elvenni már nem lehet. Ezúttal is gratulálok az újabb bajnoki címhez, de azt azért üzenem, hogy jövőre még jobban oda fogjuk magunkat tenni és remélem, hogy kemény és érdekes küzdelem lesz az egyik legnagyobb riválisunk, és barátunk ellen a bajnoki címért! Remélem ezt Karesz is így gondolja, hiszen mi trónkövetelők vagyunk, Ő a Király! Szeretettel várunk minden kedves szurkolót a versenyen!

A szponzoraink felé elvárás nincs, hiszen mi a Klenáncz Méhészet felé vagyunk beszámolási kötelezettséggel, ami elég könnyen megy!

Szurkoljunk közösen Klenáncz Józsefnek, a július 7-8-án ma Dömsödi Autocross Arénában megrendezésre kerülő VLG – MEINHART Kupán!

 

– Hajósi Miklós –

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Kategóriagyőzelem a 13. Star Rally Barum Rally-n!

13. Star Rally Barum Rally három napja alatt tíz gyorsasági szakasz várt Anettára és Tamás…