A párt frakcióvezetője szerint a döntés egyértelműen mutatja, hogy Orbán Viktor fél tőlük.

Hivatalosan is elmarasztalta a Jobbikot az Állami Számvevőszék. A pártnak tizenöt napon belül kell 331 millió forintot befizetnie és elesik ugyanennyi állami támogatástól részben tiltott pártfinanszírozás miatt, részben pedig azért, mert az ellenőrzés során nem működött együtt a hatósággal.

A párt frakcióvezetője, Volner János elmondta: az ÁSZ mindössze két órát biztosított nekik a kért dokumentumok benyújtására, majd lezárta előttük az erre szolgáló online felületet, de személyesen sem vették át azokat, amikor a Jobbik ezt megkísérelte. A decemberben a Jobbikhoz eljuttatott előzetes jelentéstől alig különböző végső jelentés indoklásából sem derül ki, mire alapozza a tiltott pártfinanszírozás vádját a hatóság. Az ÁSZ nyilatkozatai alapján feltételezhető, hogy ez olyan dokumentumokon alapul, amelyeknek az adóhatóság jutott a birtokába. A szervezet másfél évi állami támogatását felemésztő büntetés ellen fellebbezni sem lehet.

Volner azzal kezdte az ügy kapcsán tartott sajtótájékoztatóját, hogy a döntés egyértelműen mutatja, hogy Orbán Viktor fél a Jobbiktól, és a kézivezérelt Állami Számvevőszéken keresztül kívánja azt ellehetetleníteni. Elmondta, hogy a pártnak nincs annyi pénze, hogy kifizessék a büntetést, és a továbbiakról a párt országos elnöksége a héten fog dönteni.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Videó

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Ármin Bánya 2004-ben, a leállítás előtt