Gyógykezeltetésre gyűjt Schwartz Bélának a Fidelitas

0

Nyilván Ajkán is történnek rongálások, hiszen az idei kampányban szinte általánosan elfogadott „harci eszköz” a választási plakátok megrongálása, letépkedése. Budapesthez és Veszprémhez képest a város utcáin azonban egészen konszolidáltnak tűnik a helyzet. Ez azonban csak a látszat. A választási plakátok egy részét ugyanis nehézgépek bevetésével sikerült nyomtalanul eltávolítani.

A Fidelitas plakátkiállítását az önkormányzat tüntette el, az éj leple alatt. A Kerítésbontók című vándorkiállítás előzőleg már több városban is megfordult, és bár természetesen nem mindenkinek tetszett, komoly rongálások nem érték, hatósági eszközökkel eltávolítani pedig senkinek nem jutott eszébe.

Ajka polgármestere, Schwartz Béla azonban köztudottan leleményes ember, aki semmilyen eszköztől nem riad vissza, ha neki nem tetsző dolgokat tapasztal városában. A március 14-én az Agórán felállított óriásplakátokat még aznap éjjel nehézgépek bevetésével távolították el.

A Fidelitas képviselői, Hegedűs Barbara és Szakonyi Balázs a sajtótájékoztatón

 

Az ügyről a Fidelitas országos alelnöke, Hegedűs Barbara tartott sajtótájékoztatót április 5-én Ajkán, a Városháza előtt. Elmondta, hogy a kiállított plakátokon Karácsony Gergely, Vona Gábor, Szél Bernadett és számos szocialista politikus szavai szerepeltek arról, hogy feleslegesnek tartják a határzárat és nem támogatják azt.

– Az ajkai polgármester nem volt képes szembenézni azzal, hogy párttársai és szövetségesei milyen politikát követtek – jelentette ki Hegedűs Barbara. Felháborítónak nevezte, hogy (az országban egyedül itt, Ajkán) az önkormányzat az éj leple alatt még aznap eltávolította ezeket a plakátokat. A szocialista városvezető félt attól, hogy az emberek megismerik az igazságot – tette hozzá, majd elmondta, hogy Schwartz Béla más módon is beszállt a kampányba.

– Ajka szocialista polgármestere csak fenyegetni és rágalmazni tud. Beteges gyűlöletkampányt folytat Fenyvesi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje ellen is. Szemlátomást elhatalmasodott rajta a ko(ó)rság, ezért a Fidelitas tavasszal gyűjtést szervez a gyógykezeltetésére – jelentette be végül Hegedűs Barbara.


Alig készült el a cikkünk, amikor Fenyvesi Zoltán kampányfőnöke, Ravasz Tibor jelezte, hogy immár látszólag sem konszolidált Ajkán a választási plakáthelyzet. A megalomániás városvezető ezúttal személyes haragosa plakátjait vette célba. Közmunkásokat vezényeltek ki, akik szisztematikusan letépkedték a Fidesz választási hirdetéseit.

A polgármester nyilvánvalóan immár a látszatát se kívánja megőrizni annak, hogy városa a választási küzdelem semleges terepe lenne.

LÁNG GYÖRGY GÉZA

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Ajka – „Okos Ház”

„Okos Ház” Ifjúsági közösségi ház létrehozása – Kulcsprojekt CLLD 2021/08/27 Elkészült az …