FELTÁMADÁS AZ ÚJJÁSZÜLETÉS HAJNALA – Húsvét köszöntése

0

Húsvét hajnalának fénye bevilágítja a földi éjszakát, a reménytelenségben botorkáló ember sötétségét. A húsvéti hajnal nem metsző fény, nem erőszakos, nem kápráztató, nem tolakodó, inkább olyan, mint az ölelés, amely belső lángjának fényességével átjárja a szerelmesek éjszakáját. Eggyé oldoz önmagával, elűzi a nagypénteki éjjelt gondolatainkból, s a sötétség helyét betölti életünkben az örömhírrel: Feltámadt Krisztus, a világ világossága! Örvendjetek!

A húsvéti hajnal, a hófehér leplek feltalálása a sírban, a Krisztust kereső asszonyok találkozása az angyallal mind-mind jelzések arról, hogy a Föltámadott közöttünk jár, velünk van és velünk marad most már mindörökké. Ölelő karjait kitárva hívogatja a keresztje mellől messze futott, megrémült, kételkedővé vált tanítványokat, a félelemtől reszketőket, az őt elárulókat, s azokat is, akik életére törtek, mert azt hitték, képesek kioltani, megsemmisíteni az élet hordozóját. Békesség nektek! – köszönti újra és újra az emberiséget. A húsvéti hajnal teremtő erő, a húsvéti hajnal tisztító erő. Segít, hogy napi kis- és nagy kifulladásainkban élni tudjunk az erőforrásból, segít keresztjeink hordozásában, életünk mindennapos oltárain áldozataink vállalásában, hogy tanúskodni tudjunk a teremtettségünktől bennünk lakozó és szétosztható szeretetről.

A fény kapujában állunk húsvét hajnalán. Krisztus bíztatása buzdít – soha nem késő, soha nem lehetetlen: Vessétek le a tegnapi bűnös embert, és öltsétek fel a holnapi embert, húsvét fényes ruháját! Mert a feltámadás az újjászületés hajnala is. A fény kapujában állunk, a holnapot kezdd tiszta lappal! Engedd, hogy húsvét örömhíre átjárja lelkedet, kimossa szívedből a haragot, a szomorúságot, a keserűséget, fogadd el az új életet, állj tisztító fényének áramába, engedd, hogy fehérre mosson!

Az emberi újjászületés nem képesség, hanem választás kérdése. Dönthetünk a magunk útjáról. Kifejlesztette hatalmát minden, ami rossz, de az értelmes élet példái, a személyes boldogság percei, a családok és más közösség örömei a jó döntések bizonyítékai. Nem veszik oda minden esély, nem tarol le mindent az önzés, nem borít sötétséget mindenre a szeretetlenség. Körvonalai elhomályosultak, de a jó felismerhető. Ezért erős a feltámadásba vetett remény. Húsvét ünnepének mi azzal adhatunk új tartalmat, hogy hiszünk a magunk naponkénti feltámadásában most és mindörökké!

A húsvét az élet diadala, s mindazoké, akik cselekedetei a kiteljesedő életet szolgálják. A húsvét a remény diadala is, mert megmenthető a tönkretett világ. A húsvét az örömé, az életé az elsőbbség! Eljött hát. A feltámadást hirdetik a harangok!

A 8400.info.hu boldog ünnepet kíván mindenkinek! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …