“Félrevezető, betegek bizalmát romboló hangulatkeltés zajlik” – Megszólalt az ajkai kórház igazgatója

0
Először szólalt meg részletesen az ajkai kórház kapcsán megjelent hírek, vagy inkább lejárató akciók hátteréről Nagy Zoltán főigazgató. Az intézményvezető határozottan cáfolta, hogy bármiféle zavar lenne az ellátásban: mint mondta, semmilyen veszélyhelyzetről nincs szó. Dr. Nagy Zoltán kérdésünkre azt is felidézte, milyen állapotban vette át a Magyar Imre Kórház vezetését, sok esetben milyen ellenszélben, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie. Rossz hír az őket célkeresztbe állító politikai erőknek, hogy Veszprém megye második legnagyobb kórházában az ellátás országosan is kimagasló. A kórház azon kevés intézmény közé tartozik, ahol még várólista sincs, ráadásul újabb fejlesztések vannak kilátásban.

2017. július 11-e óta vezetem az ajkai Magyar Imre Kórházat, amely Veszprém megye második legnagyobb kórháza. Már a hivatalba lépésem első napján szembesültem azzal a problémával, hogy három évvel azelőtti ÁNTSZ-figyelmeztetés után a CT-vizsgálatokat aznap leállították. Az azonnali összefogásnak és a fenntartó szoros együttműködésének köszönhetően a problémát orvosoltuk, egy 16 szeletes CT beszerzése valósult meg, mely a mai napig is a betegek szolgálatában áll. Ezzel párhuzamosan több azonnali megoldásra váró problémával szembesültem, mely a hiányos műszerezettség és a humán-erőforrás pótlása területén mutatkozott

– idézte fel első napjait a kórház élén dr. Nagy Zoltán.

Hozzátette, hogy azóta nemcsak a problémákat sikerült orvosolni, hanem a 2012-ben megkezdett fejlesztéseknek köszönhetően modern körülmények között, korszerű műszerekkel dolgozhatnak és az ellátó személyzet létszámát is jelentősen sikerült növelni.

Bővebben: pestisracok.hu

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …