FC Ajka – AZ NB II-NEK CSAK JÖVŐRE LESZ REALITÁSA

0

Nem vállaltam nagy kockázatot, amikor tavaly az NB II-ből történt dicstelen kiesés után a 2016/2017-es NB III-as bajnoki idény előtt azt jósoltam, hogy az FC Ajka szereplése nem lesz „kéjutazás”. A jóslat sajnos bevált, bár ezt csak a leglelkesebb ajkai szurkolók gondolták, hogy a bajnoki találkozókon meccsenként összejön három-három pont, és a csapat egyből visszajut az NB II-be.

Tavaly nyáron Bücs Zsolt személyében új vezetőedző érkezett az FC Ajkához. Az 54 éves szakember NB I-es játékosként szerepelt Debrecenben, Győrben és a Vasasnál. Pályaedzője volt a Bajnokok Ligájában megforduló Debrecennek, de edzősködött Sopronban, Békéscsabán is. Legutóbb az NB III-as III. kerületi TTVE-nek volt a vezetőedzője. Kétszer szerepelt a nemzeti együttesben 1990-ben: az angolok és a törökök elleni mérkőzésen sem ment neki rosszul a játék, de akkoriban rengeteg képzett irányító középpályás volt a válogatottnál, elég Csapó Károlyt, Hannich Pétert, Détári Lajost és Bognár Györgyöt megemlíteni. Mellettük nem volt könnyű bekerülni a keretbe.

Nehéz, gondterhelt volt a bajnoki idény első fele az FC Ajka számára, hiszen a korábbi évek sikerei után egy kicsit belehörpintettek a keserű pohárba. A kiesés után teljesen átalakult a gárda. Bücs Zsolt irányításával az Ajka NB III-ban szintén gyengén, két döntetlennel és egy vereséggel kezdte a szezont. Ezután jobb időszak következett, ám a folytatásban is akadtak hullámvölgyek mind a csapat játékában, mind az eredményességben. Az ősz vége azonban remekül sikerült: utolsó hat meccsén veretlen maradt az együttes, öt győzelemmel és egy döntetlennel egészen a dobogósok mögé zárkózott. Bücs Zsolt tevékenysége nyomán meccsről meccsre fejlődött a csapat játéka, játékfelfogásban, hozzáállásban mindenki sokat javult. Az edző jóvoltából kitűnő lett a hangulat és jelentősen erősödött a közösségi szellem. Rendbe tette a védekezést, kreatív játékot alakított ki, bár a helyzetkihasználáson még bőven van javítani való. Ha a kihagyott helyzeteknek a háromnegyede bemegy, akkor nem az Érd és a Győri ETO harcolhatna a feljutásért. Tehát a feljutás kiharcolása az idén már nem reális, de a bajnokság végére a bronzéremért küzdhet a vezetőedző legénysége, hiszen a harmadik helyen álló Kaposvárt már a tavaszi idény felénél sikerült megelőzni. A bajnokság végéig ezt már meg kellene tartani! A meccseken összességében eddig sok szép dolgot lehetett látni a fiúktól, ami dicséretes lehet a következő idényre, hiszen az NB II-nek már csak jövőre lesz realitása! Különösen, ha nemcsak óhajtják a sikert, hanem el is akarják érni!

Ajkán mindenki bízik abban, hogy egy jó szellemű, remek játékot produkáló FC Ajka kergeti majd kétségbeesésbe az ellenfeleket az NB III hátralévő fordulóiban, valamint a következő bajnoki idényben. Bücs Zsolt vezetőedző bizonyára minden mérkőzésre megtalálja a győzelemhez, jövőre a biztos feljutáshoz szükséges „orvosságot”! Eddigi tevékenysége és szakmai felkészültsége jelenti a garanciát, hogy így lesz…!

SZERZŐ  TOLLÁR SÁNDOR

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…