Fábián Donát: Megforgattuk a magyaroknak

0

Fábián Donát és Bencsik Pisti mi másért utazott volna el a Rallye Legendre, mint a buliért, a csapatásért és a magyar szurkolók szeretetért. Ezeket megkapták, így érthető, hogy fülig érő szájjal tértek haza a nagy utazásról. Donát alig tudta szavakba önteni azt a sok élményt, amit San Marino-ban átéltek. De megpróbálta. Fábián Donáttal beszélgettünk.

Milyen volt az utatok San Marino-ig, és mit vártatok a Rallye Legend-től?

Hosszú volt az út, nagyjából 2500 kilométert autóztunk oda-vissza, úgyhogy volt időnk bőven beszélgetni az autóban. Nagyjából azt vártuk, amit egy Legendtől várhat az ember. Ugyanazt, amit tavaly is átéltünk. Hatalmas jókedvet és egy óriási élményautózást sok-sok ember előtt.

Megkaptátok? Milyen volt a verseny.

De meg ám! Mégpedig jó vastagon. Elképesztő az az érzés, az az élmény és az a hatalmas szeretet, amit ott magyar versenyzőként átéltünk. A szurkolók fantasztikusak voltak és szerintem még több hazánk fia lengette idén a zászlókat, és buzdított minket a pályák szélén, és olykor a közepén is, mint tavaly. Elképesztő tömeg és őrjöngés volt, mindenről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Hidegrázós kalandot éltünk át.  Jó érzés volt kint magyarnak lenni. Slick gumikat még tévedésből sem raktunk be a szervizbuszba, csakis az élvezetet kerestük, kizárólag kilinccsel előre közlekedtünk, utcai abroncsokon. Megforgásunk nem volt, csak eltervezett, mert ahol lehetett és sok volt a nemzeti színű lobogó, ott azért jól megforgattuk a Ladánkat a szurkolók kedvéért. Az autó problémamentesen teljesítette a versenytávot, csak szélvédőt mostunk, kereket cseréltünk, meg persze tankolni kellett az egész hosszúhétvégén. Egy defektünk volt mindössze az egyik gyorsaságin, amivel nem tudtunk kijutni a célig. Megálltunk kicserélni a kereket, és amíg tartott a gyorsszerviz a szurkolók még nagyobb elánnal bíztattak minket, mintha csak elgurultunk volna előttük.  A kategóriánkban harmadikak lettünk, de kupát nem kaptunk érte, mert csak az első két párost jutalmazták érdekes módon serlegekkel. Sokadlagos szempont volt nekünk az idő, nem is néztük egészen a célig. Emléknek jó lett volna egy kupa, de ennyi élménnyel a tarsolyunkban ez igazából egyikünket sem érdekelte.

Gyanús nekem a ti autótok. Két baja lehet. Vagy a magyar levegőt utálja, vagy/és a slick gumit.

Látod erre még nem gondoltunk, de előfordulhat.  Az itthoni futamokon rendre kínlódtunk és vacakoltunk vele, nem igazán sikerült célba értünk, de amikor külföldön, utcai gumikon csapattunk, akkor mindig rendeltetésszerű módon tette a dolgát a Ladánk. A Barum Rallye-n és a Legenden is ez történt.

Idén rajthoz álltok még valahol?

Nyíregyházán nem megyünk, ez biztos, az év végét pedig még nem tudjuk pontosan. Lehet, elmegyünk a Szilveszter Rallye-ra, de azt sem zárjuk ki, hogy csak egy közeli kis sprintet választunk majd az idei év levezetésének. Bármelyik is lesz, az biztos, hogy igyekszünk ugyanolyan jó hangulatban abszolválni, mint a Rallye Legend-et.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Szeretnénk megköszönni a támogatóinknak, hogy mindig segítségünkre vannak!

LLRacing, Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra, 4sys Kft. East Motorsport

  • Legendássá váltak a Fábián testvérek

    Népes küldöttség képviselte hazánkat, a 16. Rallylegend-en, köztük az East Motorsport csap…
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját…