EGY GÓL ÉS HÁROM PONT – FC Ajka Videoton II 1 – 0 (1 – 0)

0

A Videoton II csapatát látta vendégül az FC Ajka az NB III nyugati csoportjának 24. fordulójában. Az ajkaiaknak volt miért visszavágniuk, hiszen az őszi fordulóban Székesfehérváron a hazaiak 6 – 3-s kiütéses győzelmet arattak.


Bücs Zsolt vezetőedző a találkozó előtt optimistán nyilatkozott: – „Nem tudjuk, kik játszanak vissza az NB I-es keretből, bizonyára izgalmas lesz a meccs. Mi is készülünk egy-két új dologgal, úgy gondolom, győzelmi eséllyel lépünk pályára”.

Az FC Ajka a következő összeállításban lépett pályára:

Dénes Zsolt – Pál Dávid, Pákai Gergő, Kozma Máté, Csemer Gyula – Tölgyesi Viktor, Hanzl Máté, Köles János – Balázs Richárd (Pavliczky Balázs, 53. perc), Skriba Máté (Kovács Gábor, 65. perc), Major Norbert (Fodor Marcell, 80. perc).

Vezetőedző: Bücs Zsolt.

Vezette: Horváth Máté (Kovács Gábor, Csóra Szabolcs).

Mindjárt a kezdés után az Ajka vette át az irányítást, veszélyes támadásokat vezettek a játékosok. Hiába volt a vendégeknél több NB I-es játékos, a hazai zöld-fehérek uralták a mérkőzést. A 14. és a 20. percben két ajkai helyzet maradt ki, előbb a védőkben akadt el a labda, a második esetben a kapus védet határozottan. A 23. percben vezetést szerzett az Ajka: Hanzl Máté remekül ívelt Major Norbert fejére, aki öt méterről a hálóba fejelte a labdát, 1 – 0. Néhány perc múlva Major Norbert növelhette volna az előnyt, ám ziccer helyzetben fölé lőtt. A félidő vége előtt egyenlíthetett volna a Videoton II, de Dénes Zsolt bravúrral védett.

A második félidő elején mindjárt Balázs Richárd került nagy helyzetbe, de lövését a kapufa mentette. A folytatásban Major Norbert többször is betalálhatott volna, de a szerencse a vendégek kapusát segítette. A hajrában legalább öt alkalommal védett bravúrral a fehérváriak kapusa, így maradt az egy gól, de ez három pontot ért.

Végig izgalmas volt a mérkőzés, de ezt az FC Ajka csak magának köszönhette, hiszen a helyzetek alapján akár kétszámjegyű is lehetett volna a győzelem, ha a támadók a ziccereket kihasználják. A mezőnyben rendszerint jól játszik a csapat, a kapu előtt mintha megbabonázták volna a támadókat, teljesen elfogy a tudomány… Előbb-utóbb valamelyik csapat biztos beleszalad egy nagy pofonba… A győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben!

Bücs Zsolt: – Rengeteg helyzetet hagytunk ki, de a győzelem megérdemelt volt.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…