Ajka – Egresi Máté volt az emlékverseny legjobb sakkozója – Koloszár Józsefre emlékeztek

0

Emlékversenyhez méltó környezetben, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermében rendezte a Sportváros Nonprofit Kft. Sportszervezés Sakk Bizottsága a harminchatodik Koloszár József sakk egyéni emlékversenyt.

A nagyszabású sportrendezvényen a szervezők megemlékeztek az Ajka Városi Sakkszövetség első, több évtizedig fáradhatatlanul és sikeresen dolgozó elnökének elévülhetetlen érdemeiről. Emlékét a Veszprém megyei- és Ajka városi sakkbizottság méltóképpen megőrzi, hiszen a versenyek igazi rangját harminchat éve megteremtették. Czingler Sándor szólt a sakkjáték népszerűsítéséről, a Veszprém megyei és ajkai sakkozók versenyzési lehetőségeiről, amelyet a rendezvény is szolgált.

A megnyitó után Czingler Sándor nemzetközi versenybíró ismertette a játékszabályokat. A versenyt kilencfordulós svájci rendszerben bonyolították le 2×10 perces játékidőkkel, és a villámversenyek szabályai voltak érvényesek. Koloszár Józsefnek a 2×10 perces mérkőzések voltak a kedvencei, az ajkai sakkbizottság ezzel is megtiszteli emlékét.

A versenyzők a vendéglátó ajkaiak mellett Budapestről, több dunántúli városból, valamint Veszprém megyéből Balatonfüredről, Pápáról, Tapolcáról, Várpalotáról, Veszprémből érkeztek. Czingler Sándor a versenybíróság elnökének startjelére indították el a bábukat a sakkozók Szalainé Czingler Erzsébet és Szabó Zoltán versenybírók felügyelete mellett.

Rendkívül színvonalas, nagy csatákban dőlt el a helyezések sorsa. Az első hat helyezettet díjazták a szervezők, közülük az első három a tárgyjutalom mellé helyezésének megfelelő színű érmet és oklevelet kapott. Az első helyezett serleget is nyert.

Nagy öröm, hogy az aranyérem ismét Ajkára került. Egresi Máté FIDE-mester, az ajkai sakk kitűnősége nyerte meg az emlékversenyt 8,5 ponttal, második helyen végzett szintén 8,5 ponttal az ajkai színekben játszó Hardicsay Péter nemzetközi mester. 8 pontot ért el az ajkai Paksa Rudolf FIDE-mester, a tapolcai női FIDE-mester Érseki Tamara, az ajkai Marton József, valamint a balatonfüredi Forgács Attila. A legeredményesebb ifjúsági játékos Ács Márton lett.

Az ajkai versenyzők közül Leyer Sándor különdíjat vehetett át, a legeredményesebb szenior Palla György (Balatonfüred), gyermeksakkozó ifj. Forgács Attila (Várpalota), a legjobb nem díjazott női versenyző különdíját Kissné Simon Bernadett (Pápa) érdemelte ki a versenybíróság döntése alapján.

A nagyon erős mezőnyben a többi ajkai versenyző is tisztességesen szerepelt.

Az érmek, oklevelek és különdíjak átadásával zárult a harminchatodik Koloszár József egyéni emlékverseny.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…