Dúró: a Jobbik a szabadidősportra helyezné a hangsúlyt

0

A Jobbik stadionok helyett a szabadidősportra helyezné a hangsúlyt – közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta, a kormány 2010 óta 218 milliárd forintot hagyott jóvá stadionok építésére, miközben ennek ötödéből finanszírozható lett volna 2000 új, mindenki számára hozzáférhető sportlétesítmény.
A források ellenére nem sikerült érdemi előrelépést felmutatni – jelentette ki, ezt egyebek mellett azzal magyarázva, hogy míg a 2009/2010-es szezonban 3108 volt az átlagos nézőszám az NB1-ben, addig most 2738 fő, azaz kevesebben járnak mérkőzésekre. Jelezte azt is, hogy a magyar labdarúgó válogatott a 42.-ről az 54. helyre csúszott vissza a FIFA ranglistáján.
A jobbikos politikus az NB1-es góllövőlistákat összevetve arra is kitért, hogy míg a 2013/2014-es szezonban mindössze 1 idegenlégiós volt az első 10-ben, most már hatan vannak.
A képviselő azt is mondta, pártja nem labdarúgás-ellenes, a forráselosztási rendszer azonban értékelésük szerint megbukott.
Dúró Dóra azzal érvelt a szabadidősport fejlesztése mellett, hogy jelenleg Európa legelhízottabb nemzete a magyar, s alacsony az egészségtudatosság szintje, miközben ezeken javítva csökkennének az egészségügyi kiadások is.
Szóvá tette azt is, hogy a költségvetés mindössze 25 millió forintot biztosít a sport népszerűsítésére, emellett idősorosan összehasonlítható, rendszeres méréseket szorgalmazott.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés 2018-as Választás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Origo: a Kúria szándékosan érvényteleníthetett a Fidesz-KDNP kárára levélszavazatokat

Egyre biztosabb, hogy szándékosan érvénytelenítette a Kúria a sérült vagy saját címzésű bo…