Demonstrációt tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Budapesten

0

Demonstrációt tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Budapesten. A résztvevők az Oktogontól a Blaha Lujza téren és az Astorián keresztül az Erzsébet térre vonultak.

A “Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen” jelszóval meghirdetett – végig ironikus hangvételű – eseményen orosz nemzeti színű molinó mögött vonultak a résztvevők, a molinón a felirat magyar és orosz nyelven “Nem leszünk gyarmat!” volt.
A demonstráció kezdetén Kovács Gergely pártelnök – aki magát egymillió technikatanár a Kétfarkú Kutyapártért Párt alelnökeként mutatta be – hangsúlyozta: “azért jöttek ide, mert nem esik az eső”. Ugyan Soros György el akarta rontani az időjárást, ám Vlagyimir Putyin orosz elnök ezt nem engedte meg – tette hozzá.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) demonstrációja Budapesten, az Oktogonnál 2017. április 22-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Hangsúlyozta: az a szándékuk, hogy visszavegyék az utcát attól a néhány tíz embertől, aki az elmúlt hetekben a “köztereken randalírozott”, csak azért, hogy migránsok milliárdjait telepítse Magyarországra.
A szónok a továbbiakban kifogásolta, hogy “miért nem fizetünk még mindig rubellel”, illetve a többi között követelte, hogy az Oktogont újra nevezzék át November 7. térré.
A menet előtt egy hangszórókkal felszerelt kisteherautó haladt, és a hangszórókból folyamatosan kommunista mozgalmi dalok, orosz és magyar nyelvű csasztuskák szóltak. Felhangzott egy olyan montázs is, amely az orosz himnuszt a Fidesz 1990-es választási dalával elegyítette. Több alkalommal eljátszották az Internacionálét.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) demonstrációja Budapesten, az Oktogonnál 2017. április 22-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

A demonstrálók, akik a többi közt az iskolák, a kórházak, a nyugdíjrendszer, a civil szervezetek megszüntetését követelték, a Rókus kórháznál elhelyezték egy új stadion “alapfüvét” is.
A magasba tartott táblákon olyan jelmondatok szerepeltek, mint “Tiltsuk be a tömegrendezvényeket”, “Le a szólásszabadsággal”, “Nem akarunk nyugdíjat”, “Viktor, haza, család”, “Ne engedjük, hogy a Soros pénzelte provokátorok megzavarják a békemenetet”.
A hangoztatott jelszavak között szerepelt, hogy “Nem kell több választás!”, “Vesszenek a civilek!”, illetve “Magyar földre orosz tankot!”.
A demonstrálók teljesen megtöltötték az Erzsébet téri parkot. A szervezők szerint az eseményen “30 milliós tömeg” vett részt. A – végig ironikus hangvételű – tüntetés végén a szervezők hivatalosan is hadat üzentek Brüsszelnek.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai a bértárgyaláson

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai: míg előbbiek a jel…