BRONZÉREM EGYÉNI CSÚCCSAL DISZKOSZBAN – Bókony Ádám bravúrja

0

A Szabadtéri Magyar Bajnokságot újonc és serdülő korcsoportú atléták részére Budapesten rendezték. Ajka városát Bókony Ádám, a Bódéért Hagyományőrző Egyesület Dobó szakosztályának ifjúsági korcsoportú diszkoszvetője képviselte.

Ádám kora tavasszal Szombathelyen, a Magyarország Felnőtt és Ifjúsági Téli Dobó Bajnokságon 32 méteres egyéni csúccsal szerzett bronzérmet. A fiatal sportoló nagy szorgalommal és becsületesen készült a versenyre, s ennek a tisztességesen végzett munkának meglett az eredménye, hiszen kiváló versenyzéssel a népes mezőnyben hatalmas egyéni csúccsal, 37,67 méteres dobással a dobogó harmadik fokára állhatott fel a megérdemelten kiharcolt bronzéremért a rangos versenyen. Néhány hónap alatt a kemény munkával közel hat métert javított tavaszi egyéni csúcsán.

Bókony Ádám a bronzérmet Németh Miklóstól, az olimpiai bajnok gerelyhajítótól vehette át.

A Bódéért Hagyományőrző Egyesület továbbra is várja azokat a fiatalokat, akik szívesen kipróbálnák a diszkosz- vagy a kalapácsvetést. Az edzéseket a Bódéi Közösségi Ház udvarán tartják kedden, csütörtökön és pénteken 16 órától.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…