BOLDOGVÁROS ÁPRILIS ELSEJÉN – Képzelt ünnepi megemlékezés

0

Boldogváros lázasan készül nagy ünnepére, április elsejére. Ősi hagyomány, hogy ezen a napon Boldogváros demokratikus pártjai fegyverszünetet hirdetnek, és minden erejükkel azon lesznek, hogy megvicceljék egymást és a város lakóit.

A legutóbbi április elsején például a Független Anyós Párt nyugdíjas-tagozata aratta a legnagyobb sikert azzal, hogy egy vödör madártejet helyezett el a polgármester párnázott ajtaján. Boldogváros vezetője éppen kilépett az ajtón, hogy ünnepélyesen fogadja az ellenzék küldöttségét, amikor a nyakába zúdult a sárgás lé. A kárvallott és a delegáció fetrengett a földön a kacagástól, azonnal fel is vették Boldogvárost az Állami Számvevőszék listájára…

Az is egy április elsején történt meg, hogy a polgármester nem engedte oda az országgyűlési képviselőt egy szerződés aláírásához, hanem állandóan elgáncsolta, amikor az asztalhoz közelített. Erre a képviselő megcsavarta a polgármester orrát, s mindezt a városi tévé egyenesadásban közvetítette. Aznap emelték fel százhúsz százalékkal a koporsószeg és az egérfogó árát, de ez senkit sem érdekelt, mert az egész város az orrcsavaráson hahotázott.

Az sem volt semmi, amikor az egyik ellenzéki párt frakcióvezetője a városi uszoda szaunájában tartott gyújtó hangulatú beszédétől szétmálltak az izzó kövek, s még az önostorozásra szolgáló nyírfavesszők is elhajoltak a sok marhaságtól. A szónoklat lényege egyébként az volt, hogy nevezett frakcióvezér hajlandó a város élére állni, s mint össznépi ziherejsztű, mindenkit mindenről biztosítani. A frakcióvezér beszédét szerencsére nem kellett komolyan venni, hiszen április elsején hangzott el, s nem március 8-án.

Az idei április elsejére is sok vicces ötlettel készülnek Boldogváros közjogi méltóságai és pártvezérei. Minden vezetőnek saját poéncsapata van, velük dolgoztatják ki azokat a javaslatokat, amelyekkel megviccelhetik a város lakóit. Ezek formája lehet szóvicc, helyzetkomikum, áremelés vagy új adó bevezetése.

Boldogváros lakói pedig egyfolytában csak röhögnek. Még kínjukban is…!

SZERZŐ  TOLLÁR SÁNDOR

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Mindenszentek – Megidézzük az ajkai sportolók és sportvezetők emlékét

Mindenszentek ünnepe és halottak napja jó alkalom a hálaadásra, az emlékezésre, mindazokra…