Fülöp Zoltán a Fidesz ajkai elnöke, valamint Ravasz Tibor az ajkai Fidesz frakcióvezetője március 1-én sajtótájékoztatót tartott beteges politizálás Ajkán címmel.

Ravasz Tibor a sajtótájékoztatón azt mondta,  a betegekkel és az egészségüggyel való kampányolás az ellenzéki politikusok szokásává vált. A frakcióvezető szerint ez egy összehangolt politikai játszma része, kizárólag a választásnak tudható be.

Elmondta, hogy az Ajkai Magyar Imre kórház új főigazgatója  kinevezése után személyesen egyeztetett Ajka polgármesterével a kórház akkori helyzetéről és a megoldandó feladatokról, valamint konkrét projektekhez kérte a segítségét. Ezt a városvezetők hajlamosak  elfelejteni, illetve azt mondják, addig nem hajlandók  segítséget  nyújtani amíg konkrét kérések nincsenek a kórház felől.

Ravasz Tibor | Fotó: Rednágel Zsuzsanna

Ravasz Tibor arra kérte a kórház főigazgatóját,  ismételje meg a kéréseit immáron írásban, hogy azt később a képviselő testület megtárgyalhassa. A frakcióvezető szerint a kérések között ott lesz az a vérellátást segítő gépjármű beszerzése is, melyet a polgármester az Ajka városi televízió egyik riportjában megígért.

Továbbá tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy Ajka város önkormányzata évente 80 millió forintot juttatott eszközbeszerzésre a kórháznak, ami segítette a betegek ellátását, de amióta a kórház állami fenntartásba került, azóta ezt a forrást megszűntették.

Felhívta az ellenzéki politikusok figyelmét arra, hogy a kórházról terjesztett álhírekkel nem a kormánypárti képviselő jelöltnek, hanem az ajkai és környékbeli betegeknek ártanak.

Hozzátette,  bízik abban, hogy a kampány végével ez a beteges politizálás is megváltozik és akár folytatódhat az a konstruktív egyeztetésen alapuló politizálás, mely a legutóbbi testületi ülésen már Ajkán is jellemző volt.

Ravasz Tibor szerint Ajka város kórháza akkor vált a politika színterévé, amikor a város polgármestere minden egyes rendezvényből politikai csatározást csinált, és felmutatott pár fotót arról, ahol az ajkai polgármester vagy a város jegyzője politikai fórumokat tartott az ajkai kórházban.

Ezt követően Fülöp Zoltán leszögezte, hogy nem kívánják a politika színterévé emelni az ajkai kórházat és az ajkai egészségügyet. Úgy gondolja, hogy országosan is és Ajkán is rendkívül fontos téma az egészségügy, amivel foglalkozni is kell.

Fülöp Zoltán | Fotó: Rednágel Zsuzsanna

Elmondta, hogy minden segítséget megpróbálnak megadni Nagy Zoltánnak a kórház főigazgatójának annak érdekében, hogy egyre sikeresebbé tudja tenni a kórház működését. A főigazgató szívvel lélekkel, a mögötte lévő több évtizedes tapasztalattal, főorvosi és orvosi rutinnal, valamint a kapcsolat rendszerének segítségül hívásával jól menedzseli az ajkai kórházat. Jól bizonyítja az a tény is, hogy a mammográfia is hamarosan megérkezik az ajkai kórházba. -tette hozzá Fülöp Zoltán.

Ezt követően az ajkai Fidesz elnöke tételes tájékoztatást adott, a tévhitek, és álhírek eloszlatása érdekében, hogy az Ajkai Magyar Imre Kórház az elmúlt félévben összesen ötszázhúszmillió forint pályázati támogatást nyert el különböző eszközbeszerzésekre, fejlesztésekre, valamint a fertőző osztály felújításának elkezdéséhez.

Felkérte a polgármestert, hogy fejezzék be a politikai vagdalózást, és a választás előtti napokat ne arra használják, hogy a politika színterévé teszik a kórházat.

A helyi Fidesz elnöke arra kérte Ajka város polgármesterét, hogy a legközelebbi testületi ülésen terjesszen elő egy százmillió forintos segítséget a kórház részére, melyet eszközbeszerzés, vagy egyéb pályázatainak önrészére biztosít.

Azt mondta,  az orvosok,  a szakápoló és szakmai csapat, akik az ajkai kórházban dolgoznak, megérdemlik, hogy a város odafigyeljen erre, és a Város Önkormányzatának kötelessége segíteni még akkor is, ha ez a kórház állami fenntartású. -fejezte be a sajtótájékoztatót Fülöp Zoltán.

rzsu

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Ajka – „Okos Ház”

„Okos Ház” Ifjúsági közösségi ház létrehozása – Kulcsprojekt CLLD 2021/08/27 Elkészült az …