Bemutatta fővárosi parlamenti képviselőjelöltjeit az Együtt

0

Bemutatta fővárosi országgyűlési képviselőjelöltjeit a sajtónak az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerdán Budapesten.

Miután a politikusok felsorakoztak egy csoportképhez az országház előtt, Juhász Péter bejelentette, vidéki jelöltjeiket június elején mutatják be. A pártelnök hangsúlyozta, ha kell, valamennyi egyéni választókerületben önállóan indulnak, de továbbra is nyitottak az úgynevezett pólusképzésre, mert abban látják a kormányváltás lehetőségének zálogát.
E pólusképzést úgy írta le, hogy az általuk demokratikusnak tartott pártok két, az egyéni képviselőjelöltjeiket felsoroló listát alkotnának. Az egyiket a 2010 előtti “világot tömörítő”, az akkori “elit szereplőihez” tartozó, MSZP, DK, Liberálisok és Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa), a másikat az “új pólus”, az Együtt, az LMP, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum Mozgalom, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, valamint civil szereplők  készítenék.
Ezt követően helyben döntenék el, hogy melyik lista jelöltje induljon az egyes választókerületekben a kormánypártokkal szemben – tette hozzá.
Kérdésre válaszolva azt mondta, a koncepcióval egyelőre nem keresték meg a többi pártot, mert majd csak ősszel lesz időszerű megvitatni az elképzeléseket.
Az Együtt egyéni jelöltjei: Juhász Péter elnök, Szigetvári Viktor volt elnök, Szelényi Zsuzsanna és Szabó Szabolcs képviselő, Szíjj Zsuzsanna elnökségi tag, Komáromi Zoltán, a párt országos politikai tanácsának alelnöke, Nyíri Gábor VI. kerületi önkormányzati képviselő, Baranyi Krisztina IX. kerületi önkormányzati képviselő, Spät Judit elnökségi tag, Kratochwill György, a 8. választókerület elnöke, Tábi Attila, a 9. választókerület elnöke, Pataki Márton fővárosi elnök, Légrádi Péter IV. kerületi önkormányzati képviselő, Vajda Zoltán XVI. kerületi önkormányzati képviselő, Kóber György, a párt országos politikai tanácsának alelnöke, Mérő Péter XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, Lázár Róbert budapesti alelnök és Hajdu Nóra alelnök.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Ezt már olvasta?

Koronavírus – Kibervédelmi intézet: új fenyegetések jelentek meg a kibertérben

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet nemzetközi partnereivel együ…