Egy hét alatt két országos versenyen szerepeltek a Rája ’94 Úszóklub Ajka sportolói, mindkétszer Szombathelyen remekeltek. Először az Úszósuli Körverseny negyedik fordulóján, majd néhány nap múlva a III. Savaria Kupán ugrottak medencébe. A két versenyen egy hét alatt tizenkilenc érmet és nyolc oklevelet szereztek. Az érmekből hét arany-, három ezüst- és kilenc bronzérem került a klub már a megszámlálhatatlanság határát súroló éremgyűjteményébe.

Úszósuli Körverseny 

Ezen az úszóviadalon az ajkai úszóklub kilenc legfiatalabb úszópalántája vett részt.

Aranyérmesek: Czibor Dalma és Gál Sára 50 méter mellúszásban nem talált legyőzőre.

Ezüstérmesek: Szóka Bíborka 50 méter mellúszásban, Longhi Elizabeth 50 méter gyorsúszásban a dobogó második fokára állhatott.

Bronzérmesek: Palkovics Ádám 50 mellen, Lajos Benedek, Szóka Bíborka és Gál Sára 50 méter pillangón állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A negyedik helyezésért járó oklevelet vehetett át Longhi Elizabeth 50 méter pillén és 50 háton, Czibor Dalma pedig ötven háton. Ötödik lett, és oklevelet kapott Lajos Benedek 50 méteres hátúszásban. Hatodik helyezettnek járó oklevelet Rauch Rebeka érdemelte ki 50 háton és 50 mellen, Longhi Elizabeth és Palkovics Ádám 50 pillén érdemelte ki.

III. Savaria Kupa 

A népes mezőnyben nem volt könnyű dolguk az ajkai úszóknak, de dicséretesen helytálltak ezúttal is. Tizenegy érmet szereztek, ebből öt arany, egy ezüst és öt bronz.

Ezen a versenyen Palkovics Adél szerepelt parádésan, hiszen négy számban indult, s minden szám után a dobogó tetején „kötött ki” az aranyéremért. 400 gyorson, 200 pillangón, 200 mellen és 200 vegyesen bizonyult a mezőny legjobbjának. Az ötödik aranyérmet Király Dávid szerezte meg 200 méter gyorsúszásban, 400 pillangón pedig ezüstérmes helyre úszott.

A dobogó harmadik fokára Újvári Dorina háromszor állhatott fel; 100, 200 mellen és 200 háton szerezte meg a bronzérmet. A másik két bronzérmet 100 háton Palkovics Máté, Király Dávid pedig 1500 méter gyorson harcolta ki.

A versenyzőket Bujna Lilla és Farkas András készítette fel. Az eredmények igazolják, hogy mindketten folytatják remek szakmai munkájukat, nagyon szépek ezek az eredmények, a kemény munka jutalma a sok-sok csillogó érem és oklevél. Az ajkai úszók számára Szombathely az „éremesők” városa, ezekből új lendületet merítve lehet készülni a további nagy megmérettetésekre, az országos bajnokságokra.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…