Aranyérem az FRT.HU Kupán

0

Interjú a még csak 11 éves Vékony Szintia autóversenyző hölggyel a július 14-i verseny után, ahol egy első és egy negyedik helyezést ét el két külön autóval, két kategóriában.

Kedves Szintia, hány éves is vagy, és honnan jött az ötlet, hogy egy nap kettővel is versenyeztél Kiskunlacházán?
– Sziasztok! Köszöntöm az olvasókat 11 éves vagyok.
A papám a Go Trabi Gó-nál dolgozik, akik a támogatóim is, és náluk láttam meg a sok Trabit, amik közül egyet kipróbálhattam. Nagyon megtetszett! Majd a támogatóim segítségével tudtunk venni egyet, ami pályafutásomban nagy előre lépést hozott, mivel ebben az autóban nincs szervókormány, kormány váltós és a fék is nehezebben működik. Ez egy öreg autó, de ezek ellenére már nem volt kérdés, hogy ezzel is rajthoz állok.

Milyen autókkal csapattál a hét végén és mit lehet róluk tudni?
– Peugeot 205 Gti ami 230 Le. A másik egy Trabi amiket Apa a saját kezével épített nekem, melyben fék-futómű rendszer és a motor teljes átalakuláson esett át.

Édesapád navigált most is neked. Mi az, amiben tud neked segíteni versenyzés közben?
– Igen még mindig az Apukám navigál, de már csak szóban segít az edzéseken és a versenyeken is. Amikor rajthoz állunk, onnan ő mondja a kanyarokat, mikor milyen sebességbe váltsak és fékezzek.

Korábban segéd pedálok voltak a versenyautóidban, mostanra már kikerült belőle. Milyen is így menni, hogy 100%-ban te uralod az autót?
– Nagyon jó így vezetni, sokkal jobban érzem a pályát is és az autóimat is. De még nagyon sokat kell tanulnom.

Összességében miként vagy megelégedve a hétvégi versenyzéseddel és az eredményeddel?
– Nagyon meg vagyok elégedve az eredményeimmel. Nem számítottam rá hogy a kis Trabimmal menni fog a verseny mivel csak háromszor edzettem vele! Ami csak a kormány váltó használatához volt elegendő részben, így a másik versenyautóval szerzet tapasztalatimra hagyatkoztam részben, apukám/navigátorom/ tanácsaira.
A Peugeottal is nagyon örültem a negyedik helyezésnek, és az időeredményeim alapján a negyedik kör eredménye, egymáshoz képest század másodperceket javítottam.

Támogatóim segítségét köszönöm: Rönki Retro Club, Go Trabi Go, Hankook Racing Tires, Balloon Stúdió, Sefi Gumi Kft., Erdei Vendéglő,
Fiat Vida, D’evil Team.

Köszönöm szépen mindenkinek a támogatást, szurkolást!

Sziasztok!

Vékony Szintia

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Csomós Mixi: Egyszer fent, egyszer lent

Csomós Mixi és Nagy Attila számára egy igazi hullámvasút lett a II. Rally Hungary. A nyíre…