Állatkínzásra buzdítanak Semjén vadászlapjában

0

A Párbeszéd büntetőfeljelentést tesz állatkínzásra való felbujtás miatt, és nyílt levélben szólítja fel Semjén Zsoltot, illetve a Vadászati Védegyletet Magyarország törvényeinek betartására a szervezet lapjában megjelent, állatkínzásra felbujtó cikk ellen. Felháborító, hogy a vadászlobbinak mindent lehet, még arról is írhat, hogyan kell macskakölyköket megkínozni.

A Semjén Zsolt által elnökölt Országos Magyar Vadászati Védegylet lapjában, a Nimród magazinban konkrét állatkínzásra való felbujtás jelent meg a napokban. Az újság képein látszik, ahogyan a cikk szerzője írásban is részletezi, hogyan kell szigetelőszalaggal beragasztott szájú, sebzett kóbor macskával „kiképezni” kotorékvadászatra a terrier kutyát.

A Párbeszéd felháborítónak tartja, hogy van olyan lap, amelyik nyíltan állatkínzásra buzdítja olvasóit, ezért feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen állatkínzásra való felbujtás miatt. A Párbeszéd nyílt levélben szólítja fel a Semjén Zsolt szárnyai alatt működő szervezetet a magyar törvények betartására, és tovább folytatja „Ne lőj, ne ölj” elnevezésű kampányát az állatok védelmében.

A párt a fentieken túl a Médiahatósághoz fordul, hiszen a hatályos médiatörvény szerint a sajtószabadság gyakorlása nem jelenthet bűncselekményre való felhívást. Márpedig az állatkínzás bűncselekmény, ezt szerencsére még a Semjén által támogatott vadászlobbinak sem sikerült megváltoztatnia.

Szabó Rebeka (OS)

Fotó: Facebook – Szabó Rebeka
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Ezekben a színekben a flip-flopok sosem mennek ki a divatból! Íme, a legjobb modellek!

A flip-flopok évről évre visszatérnek a nyári divat porondjára, miközben bizonyos színek s…