A Mandiner portál birtokába került és csütörtökön közzétett videofelvételen a cikk szerint muszlim fiatalok előtt tett hitet Allah mellett a Jobbik elnöke. Vona Gábor Facebook-bejegyzésében viszont azt írta: nem Allahot dicsőítette, hanem Istent.

A hírportál írása szerint a gyenge minőségű, vélhetően mobiltelefonnal készített felvételen a politikus törökül beszélt.
A Mandiner szerint a Jobbik elnöke azt mondta: “Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól“.
Vona Gábor mondatát a résztvevők üdvrivalgással fogadták.


A Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésben reagált. Ebben “ócska és nevetséges hazugságnak” nevezte a cikket, amellyel szerinte megpróbálnak visszavágni, és elterelni a figyelmet arról, hogy a “Jobbik lebuktatta a Fideszt. Rámutattunk, hogy Orbán hazudik és nem képes megvédeni Magyarországot.

Vona Gábor

A Fidesz 3 éven keresztül hazudott, 3 éven keresztül vezette félre a magyar embereket, 3 éven keresztül költött el hazug propagandára 22 ezer millió forintot és eközben 3 éven keresztül titokban…

Azt írta: török egyetemisták előtt török nyelven mondott beszédében “nem Allahot dicsőítem, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek“.
Hozzátette: angolul is beszélt már Istenről, akiben római katolikusként hisz, és akit az angolok God-nak neveznek, az arab keresztények Allahnak.
Jelezte: szinte minden nagyobb beszédét – például a 2016-os évadnyitót is – azzal fejezi be, hogy “Atilla unokái vagyunk. Atilla unokái pedig – a Jóistenen kívül – nem félnek senkitől“.

Vona Gábor a Jobbik 2016-os évadnyitóján

Uploaded by Vona Gábor on 2018-01-25.

Vona Gábor közölte: jogi lépéseket tesz.

(MTI)

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai a bértárgyaláson

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai: míg előbbiek a jel…