A második hazai pályaként is tekinthető Slovakiaringen zajlik a hétvégén az OMV MaxxMotion Grand Prix of Slovakia.

Ez már évek óta az FIA CEZ Zone Trophy egyik legrangosabb versenyhétvégéje, ahol nagyon népes és rangos mezőny szokott összegyűlni minden kategóriában.
A Gender Racing csapata is minden évben kiemelten készül erre az izgalmas megmérettetésre ahol az izgalmas és gyors vonalvezetésű pálya mellett a kánikulai hőség is próbára teszi általában a versenyzőket. Pláne izgalmas ez akkor, mikor, mint a GRT számára az idei évben tehetséges újoncokkal először vág neki a viadalnak. Az eddig teljesített verseny helyszínekkel szemben azért szerencsére az az előny megvan, hogy Oliver Michl és Berta Benjámin is teljesített már sikeres tesztet korábban a szlovák aszfaltcsíkon. Így most nem szimulátorból kell megtanulnia a pályát a fiúknak, hanem már a megfelelő pályaismeret birtokában lehetőségük lesz rögtön a gyors körökre, a minél jobb beállítások megtalálására koncentrálni.
Viszont úgy hozta a sors, hogy ezúttal amolyan felemás lesz a technika a GRT két újonca alatt, mivel Olivér Michl Grobnikban balesetet szenvedett, súlyosan sérült autóját nem sikerült néhány alkatrész beszerzési késedelme miatt rajtkész állapotba hozni, így a versenyző a FIA CEZ Zone Trophy Formula Renault Kupájának tavalyi bajnoki autójában a Formula Renault 2000-sben áll majd rajthoz a hétvégén. Az autó nem lesz ismeretlen Olivér számára, hiszen tavaly pont itt a Slovakiaringen teljesített egy bíztató köridőket hozó hosszú tesztnapot ezzel az autóval.
Berta Benjámin viszont továbbra is a megszokott F4-es volánját tekerheti majd a szlovák pályán, remélhetőleg tovább gyűjtögetve a bajnoki pontokat, a dobogós helyezéseket vagy akár a további futamgyőzelmeket a kategóriában. A Horvátországban megszerzett első futamgyőzelme és az ott produkált nagyszerű rajtok is bizakodásra ad okot a hétvége előtt.
A program már csütörtökön veszi, kezdetét egy tesztnappal melyet megpróbál a csapat a lehető legjobban kihasználni, hogy aztán a pénteki szabadedzéseken illetve az időmérőkön minél jobb pozíciókat foghassanak a fiúk!
Remek hír, hogy a hét eleji állás szerint, amikor előzetesünk íródik, akkor a rendezők úgy tervezik, hogy már nézők is látogathatják a versenyhétvégét, nyilván a legfontosabb járványügyi szempontok betartása mellett! Így a Gender Racing csapata is buzdítja az autósport rajongóit, hogy a kellő óvatosság mellett látogassanak el a Slovakiaringre sokaknak biztosan az első 2020-as valódi élő autósport eseményére, hiszen a modern technika és az online világ a benzingőz valódi illatát és a versenygépek motorjának élő hangját szerencsére még mindig nem tudja visszaadni!

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Ezt már olvasta?

Vértes-rali – A teljes magyar élmezőny indulása várható

A teljes magyar élmezőny indulása várható az október 10-11-én sorra kerülő Vértes-ralin, a…