A leghasznosabb kéziszerszámok az autótulajdonosok számára

0

Amikor autót vásárol, nagy felelősséget vállal. Autóbiztosítást kell kötnie, és az autója rutinszerű karbantartását is el kell végeznie. Egy alapvető kéziszerszámkészlet birtokában gondoskodhat a kisebb problémákról, mielőtt azok nagy problémává válnának. Szerencsére a legtöbb ilyen autószerelő szerszám a legtöbb szupermarketben és autóalkatrész-boltban megvásárolható. Ezeket szinte bárki használhatja.

Az egyik legalapvetőbb és legfontosabb kéziszerszám, amelyet minden autótulajdonosnak a járművében kell tartania, az egy zseblámpa. Számos autóipari feladathoz sötétben kell dolgozni. Annak érdekében, hogy biztosan láthassa a munkáját anélkül, hogy elvakítaná, az elemlámpának erősnek és kényelmesen kézben tarthatónak kell lennie. A LED-es zseblámpák egyre népszerűbbek az autószerelők körében. Az autóban kéznél lévő egyéb eszközök közé tartoznak a fényszórók.

Egy másik szerszám, amelyet az autójában kell tartania, a villáskulcs. Ez egy sokoldalú szerszám, amelyet a gumiabroncsok cseréjéhez, valamint a hibás abroncsok eltávolításához is használhat. A csavarhúzóval ellentétben a csavarkulcs egy kézi szerszám, amely karos elven működik. A legtöbb új autóhoz jár egy kerékkulcs, így szükség esetén könnyedén kicserélheti a gumiabroncsot saját maga. Egy kerékkulccsal hosszú távon időt takaríthat meg, mivel lehetővé teszi, hogy saját maga dolgozzon az autón, anélkül, hogy szerelőt kellene felbérelnie.

A dugókulcskészlet egy másik alapvető kéziszerszám minden autótulajdonos számára. Egy jó dugókulcskészlet szabványos és metrikus méreteket tartalmaz. A készletnek tartalmaznia kell 3/8 hüvelykes, 1/4 hüvelykes és 1/2 hüvelykes dugókulcsokat is. Szüksége lesz továbbá drótvágóra és fogóra is. A villáskulcs-készlet az elektromos projektekhez is hasznos, és egy racsnis és nyitott végű kulcsokból álló készlet sokkal könnyebbé teszi a kisebb darabokkal való munkát.

Az autóipari kéziszerszámok sokféle típusban kaphatók, és a választás az Ön igényeitől és költségvetésétől függ. Az alapszerszámok a barkácsolás szerelmeseinek jók, de befektethet professzionális minőségű szerszámokba is. Ezek a szerszámok elengedhetetlenek autója szinte minden alkatrészének javításához. A járművön belüli különböző rendszerekhez is sokféle javítószerszám létezik.

Amikor barkácskarbantartást végez az autóján, gyakran kell folyadékokat öntenie. Az egyik egyszerű szerszám, amelyre a legtöbb ember nem gondol, a tölcsér. Az olcsó és könnyen beszerezhető tölcsérek hasznos kéziszerszámok az autótulajdonosok számára, mivel megakadályozzák a kiömlést, és a veszélyes folyadékokat a megfelelő helyre irányítják. Többféle tölcsér létezik, és fontos, hogy minden feladathoz a megfelelőt válasszuk. Legalább két tölcsért érdemes birtokolnia, így elkerülheti a kiömléseket és tisztán tarthatja a kezét.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Monaco: A Forma-1-es versenyzők preferált lakcíme

Ha valaki egy kicsit is beleássa magát a Forma-1 elbűvölő világába, könnyen észreveheti, h…